Première cantate in Paaskerk

Anthem met Leo Kramer in Paaskerk

Anthem met Leo Kramer in Paaskerk

Op zondag 30 september 2016 om 11.30 uur vindt de première plaats van de cantate ‘Wie zin heeft …’ in de Paaskerk, Augustinuspark 1. De teksten en muziek van Nico Hovius zijn geïnspireerd op een cantate van Bach. Onder het genot van een kop koffie kan men luisteren naar deze de uitvoering door het koor Anthem met projectkoorleden. Leo Kramer dirigeert en Peter van Dongen bespeelt de vleugel. Kijk op www.paaskerk-amstelveen.nl.

De tekst van de cantate is geschreven door zes kerkleden: Anne Marie Dees, Cynthia Kramer, Janet Parlevliet, Koos Hagen, Mareke Kniep en Gert Jan Slump. De muziek voor de cantate is geschreven door Nico Ph. Hovius.

Serie

De inspiratie voor de vierdelige cantateserie, uit te voeren in de periode 2015 – 2017, is steeds een oude cantate van Bach. Voor de eerste, uitgevoerd door Alegría, stond ‘Gott der Herr ist Sonn und Schild’ model (BWV 79). Bijzonder in de opzet is dat elke cantate steeds door een ander koor uit de Paaskerk wordt uitgevoerd. Deze tweede keer is het de vrolijke, operateske cantate ‘Schweigt stille, plaudert nicht’ (BWV 211) die dirigent Leo Kramer uitkoos als uitgangspunt voor uitvoering door zijn koor Anthem, aan te vullen met projectleden.

In 2017 volgen nog twee cantates: op zondagmiddag 5 maart, uit te voeren door de Cantorij van de Paaskerk (wederom aan te vullen met projectleden) onder leiding van Leo Kramer en de vierde, afsluitende cantate op zondagmorgen 4 juni, de eerste pinksterdag. Die zal dan worden gezongen door alle koren samen: Anthem, Alegría en de Paaskerkcantorij samen met wie wil meezingen. Zo gaan in deze vierdelige cyclus alle tongen los in de Paaskerk.

 

 

 

Lees ook:Repetities cantate in Paaskerk gaan starten
Lees ook:Cantate ‘Licht, raak ons aan’ in Paaskerk
Lees ook:Kerstconcert en vernieuwd orgel in Paaskerk
Lees ook:Bach-cantate in de Kruiskerk
Lees ook:Kerst Sing-in in de Paaskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.