Nacht van het Toeval in Handwegkerk

Monique Samuel

Monique Samuel

Met de ‘Nacht van het Toeval’ (vrijdag 21 op zaterdag 22 juni) in de Handwegkerk (Handweg 117) wordt het (te) Gekke Kerk Festival daar afgesloten.  Dat festival manifesteert zich volgens de organiserende Protestantse Gemeente op de snijlijn van religie, maatschappij en cultuur.

In de inmiddels voor kerkdiensten gesloten Handwegkerk bestaat volgens de organisatoren het programma in ‘de nacht’ (23.00 tot 01.30 uur) uit dialoog, tekst- en muziekmeditatie met publiciste Monique Samuel en pianist Nico Ph. Hovius.

Aansluitend is er een nachtcafé.’Een nacht van ontmoeting, dialoog, voordracht, muziek, meditatie en stilte’, beloven de organisatoren. Centrale nachtelijke vragen – want de diepzinnigheid wil ook wat – zijn of toeval bestaat, zo ja, hoe dat zich dan verhoudt tot het leven en wat spirituele teksten de mens brengen. En om het nog wat filosofisch e beschouwingen tegenaan te gooien, wordt ook gedacht aan vragen als: Hoe duiden wij gebeurtenissen in ons leven? Zijn er zaken die ons in ons leven toevallen? Verstaan wij de kunst van het ontvangen?

Monique Samuel schreef onder meer ‘Dagboek van een zoekend christen’ (2012)  en ‘Mozaïek van de revolutie’ (2012).  De muzikale begeleiding is in handen van Nico Ph. Hovius, pianist, componist van eigentijdse muziekprojecten en koordirigent (o.a. Toonkunstkoor Hilversum en Alegría).

 

Eerder op vrijdag 21 juni (20.00 uur) wordt het concert ‘From Alegría with Love’ gegeven als onderdeel van de landelijke Kerkennacht 2013. www.tegekkekerk.nl.

 

Lees ook:‘Te gekke kerk festival’ in lege Handwegkerk
Lees ook:(te) Gekke Kerk Festival krijgt vervolg
Lees ook:Muziek, high tea en discussie in Handwegkerk
Lees ook:Première cantate in Paaskerk
Lees ook:Van Zanen en Faber openen (te) Gekke Kerk Festival

Eén reactie op “Nacht van het Toeval in Handwegkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.