Gemeente: ondernemers, help gehandicapten aan werk

GemeentehuisVijftig ondernemers hebben zich tot nu toe aangemeld voor een gemeentelijke bijeenkomst aanstaande dinsdag (27 augustus, 17.00 uur) in het raadhuis. Onder het genot van diner willen B&W daar met hen praten over de mogelijkheden voor subsidies, wanneer zij bijvoorbeeld jonge gehandicapten en anderen met – zoals dat in jargon heet –  ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ in dienst nemen. Volgens de gemeente heeft niet alleen zij, maar dragen ook de bedrijven verantwoordelijkheid om die mensen aan het werk te helpen. Wat natuurlijk bij een sowieso dagelijks stijgend aantal werklozen een probleem is. Van januari 2015 wordt de groep met extra problemen alleen maar groter, zegt de gemeente. Mensen met nu nog een Wajong uitkering (jonge gehandicapten) moeten dan als het even kan aan de slag. En dat is een gedeelde verantwoordelijkheid voor lokale overheid en bedrijfsleven, zeggen B&W. Daarom wil de gemeente dat er dinsdag toch wat meer mensen komen.

Alle leden van de Ondernemers Vereniging Amstelveen zijn rechtstreeks benaderd . Nu al biedt de gemeente diverse mogelijkheden om ondernemers te helpen bij het in dienst nemen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals: kosteloze proefplaatsingen, loonkostensubsidie of de No Risk polis. Met de loonkostensubsidie bijvoorbeeld compenseert de ondernemer eventuele lagere arbeidsproductiviteit en / of begeleiding van een uitkeringsgerechtigde.

In het nieuwe sociaal akkoord tussen het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties is afgesproken dat bedrijven mensen met een arbeidsbeperking in dienst moeten nemen. Tijdens de bijeenkomst in het raadhuis worden ondernemers geïnformeerd over de nieuwe wetgeving en de mogelijkheden voor sociaal verantwoord ondernemen.

 

 

Lees ook:D66 wil keurmerk ‘arbeidsociale’ bedrijven
Lees ook:AM Groep gecertificeerd
Lees ook:‘Onderneming moet spiegel van gemeenschap zijn’
Lees ook:AM Match wil 140 banen voor gehandicapten
Lees ook:Opvolger AM Groep helpt mensen met ‘vlek’ aan baan

Eén reactie op “Gemeente: ondernemers, help gehandicapten aan werk

  1. frank bikker

    Ja,ja,
    volgens de nieuwe wet moet een autist met IQ 85 zelfstandig aan het werk.
    Vooral geen tegengas geven in Den Haag wethouder Koops en consorten!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.