OA-voorzitter prijst B en W als ‘ondernemerscollege’

Anders dan vorige colleges van B en W heeft het huidige oog voor de belangen van het bedrijfsleven. Dat betoogde voorzitter Böggemann van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) in zijn de gemeente bejubelende nieuwjaarstoespraak. " Anders dan de zuchten die mijn voorgangers soms over de gemeente moesten slaken denk ik dat wij nu in een fase zijn beland waarin het uitspreken van waardering voor het gemeentebestuur en haar ambtelijk apparaat méér op haar plaats is. De laatste jaren waait er een nieuwe frissere wind door bestuurlijk Amstelveen," aldus de voorzitter. Volgens hem kwamen bij vorige colleges woorden als ondernemer, economie en bedrijfsleven niet of nauwelijks in hun beleid voor. "Nu wappert wappert er gelukkig een andere vlag en lijkt het College de lokale economie en het welzijn van het bedrijfsleven veel hoger in het vaandel te hebben."

Böggemann: "Ons College vindt het kennelijk weer goed dat ondernemers de aanjagers van de economie zijn, zorgen voor goede werkgelegenheid, hun verantwoordelijkheid nemen voor maatschappelijk ondernemen, een rol spelen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van allerlei aard en waar mogelijk de gemeente assisteren en adviseren en hun expertise beschikbaar stellen bij de ontwikkeling van nieuw beleid of bij de uitvoering van bestaand beleid."

Volgens de OA-voorzitter heeft het gemeentebestuur ook oog voor het belang van adequate bedrijfshuisvesting, goede infrastructuur, bevrijding van onnodige regelgeving en steun hij ondernemersbelangen die de gemeentegrenzen overstijgen. Hij prees het college voorts omdat het, naar hij verwacht, ondernemers niet met hogere lasten zal opzadelen, ook niet nu de maximering van de OZB is geschrapt. Economiewethouder Groot zet zich volgens Böggemann in om de omstandigheden voor ondernemers te verbeteren en bedrijven naar Amstelveen te halen. Maar hij waarschuwde dat die bedrijven dan ook moeten worden gefaciliteerd. Dat geldt trouwens niet alleen voor nieuwe, maar ook voor bestaande bedrijven, voegde hij er aan toe.

 

 

Lees ook:Ondernemers verwachten veel van nieuw college
Lees ook:OA: gemeente, leg rekening niet bij bedrijfsleven
Lees ook:OA-voorzitter blij met college B&W
Lees ook:Grootscheepse peiling bedrijfsleven
Lees ook:Gemeente wijst ondernemers op subsidiemogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.