Ondernemers verwachten veel van nieuw college

Wethouder Groot

Wethouder Groot

“Ik heb het gevoel dat wij serieus, misschien moet ik zeggen eindelijk serieus worden genomen,” zei voorzitter Böggemann van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) donderdagavond. Hij reageerde op de presentatie door wethouder Jan-Willem Groot (Economische Zaken) van het nieuwe collegeprogramma. Bij de voorjaarsvergadering van de OA was het complete college aanwezig. Groot zei dat het burgers en ondernemers actief wil stimuleren met het gemeentebestuur mee te denken. Er zijn enorme bezuinigingen op stapel, maar die mogen van B&W niet de zwakken in de samenleving treffen. Ook wil het doorgaan met een op versterking van de aantrekkelijkheid van Amstelveen als vestigingsplaats voor bedrijven gericht beleid.Dat impliceert vooral het behoud van bestaande bedrijven in en het trekken van nieuwe naar de stad, betoogde Groot. Dat laatste doet Amstelveen overigens in nauwe samenwerking met de rest van de hoofdstedelijke regio, net als citymarketing in het algemeen. Verder wil het college startende ondernemers helpen, onder meer door goedkope huisvesting te doen creëren, en samen met het bedrijfsleven tot meer deregulering komen. Groot zei ook dat het college het ambtelijke apparaat flexibeler wil inzetten voor burgers en ondernemingen. En hel stimuleren mee te denken met de overheid.

Op een vraag daarover van een der ondernemers antwoordde de wethouder dat van de door de gemeente via de IJslandse bank Landsbanki verspeelde vijftien miljoen euro waarschijnlijk meer dan de helft zal terugkomen. Maar het is de vraag of dat in cash geld gebeurt (er kan ook in aandelen etc. worden betaald). Overigens boekte de gemeente veiligheidshalve al tachtig procent van het bedrag af.

De gestage daling van het aantal leden van de OA is tot stilstand gekomen, deelde de voorzitter mee. Er is nu zelfs weer sprake van een lichte stijging. De vereniging heeft ruim tweehonderd leden.

Lees ook:Website trekt winkeliers naar Aalsmeer-centrum
Lees ook:Gratis milieubarometer voor ondernemers
Lees ook:OA-voorzitter prijst B en W als ‘ondernemerscollege’
Lees ook:Burger kan taken van gemeente overnemen
Lees ook:Gemeente wijst ondernemers op subsidiemogelijkheden

5 reacties op “Ondernemers verwachten veel van nieuw college

  1. Hans van der Liet

    Dat is boeiend, want een maand terug zei diezelfde meneer Böggemann, dat-ie vond dat de nieuwe coalitie geen recht deed aan de verkiezingsuitslag en wat hem betreft de verkeerde partijen er deel van uitmaakten. En nu begint-ie te slijmen dat we hem zo serieus nemen. Jaja, Herr Böggemann, uitspraken zonder inzicht leiden tot inspraak zonder uitzicht!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Zo leest u op deze site toch altijd wat nieuws…

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    De nieuwswaarde van uw berichten is hoog. Beter dan die van de Gondelkoerier.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Nou ja, dat is ook een kwestie van frequentie natuurlijk.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Nee nee, geen valse bescheidenheid, meneer Bos. Vergeleken met de Gondelkoerier is amstelveen.blog.nl the Washington Post of de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Om de Bijbel nog maar eens te citeren: “men moet zijn lamp niet onder de korenmaat zetten”.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.