Grootscheepse peiling bedrijfsleven

Jan-Willem Groot

Jan-Willem Groot

Voor de derde keer gaat de gemeente de meningen van het bedrijfsleven peilen. Eind deze maand wordt aan 7300 bedrijven in Amstelveen gevraagd mee te doen aan een grootschalig onderzoek. Volgens de gemeente is dat bedoeld om signalen het bedrijfsleven te betrekken bij haar beleid en signalen van ondernemers te vertalen naar actiepunten. De resultaten worden in de zomer verwacht. Er worden onderwerpen onderzocht als vestigingsmotieven, contact met de gemeente, verhuisplannen, verkeer en parkeren, waardering van de bedrijfsomgeving, veiligheid en arbeidsmarkt. Eerder waren er bedrijvenpeilingen in 2002 en 2006.De Amstelveense bedrijven zorgen samen voor circa 44.000 arbeidsplaatsen. De stad telt ongeveer 2.600 bedrijven met minimaal twee werkzame personen en 4.700 zelfstandigen zonder personeel (ZZPers).

Elk van de twee groepen krijgt een aparte vragenlijst, waarin onderwerpen kunnen verschillen. Uit de enquête moet een actueel overzicht van de behoeften van het bedrijfsleven ontstaan. De gemeente zegt ook inzicht te willen krijgen in de waardering van ondernemingen voor de lokale overheid. B&W zeggen te hopen een meer marktgerichte communicatie te bereiken tussen bedrijven en bestuurders.

Wethouder Jan-Willem Groot van Economische Zaken zegt veel belang aan de bedrijvenpeilingen te hechten.  “Die leveren waardevolle informatie op over wat ondernemers bezig houdt. De peiling in 2006 leidde tot versterking van de dienstverlening aan ondernemers. Het oprichten van Bedrijvenbalie, de digitalisering van bepaalde vergunningen en de start van de revitalisering van bedrijventerrein Legmeer zijn voorbeelden van verbeterpunten na die peiling.”

Lees ook:Gemeente peilt wensen en meningen bedrijfsleven
Lees ook:Gemeente wijst ondernemers op subsidiemogelijkheden
Lees ook:Gemeente wil mening kleine bedrijven horen
Lees ook:Ondernemersvereniging vraagt gemeentelijke steun bedrijfsleven
Lees ook:Gemeente praat met hotel en Romana over topsporthal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.