Gemeente peilt wensen en meningen bedrijfsleven

De gemeente gaat in Amstelveen gevestigde bedrijven en instellingen vragen hun meningen en wensen kenbaar te maken. Die grootschalige peiling is de opvolger van het Omnibus Onderzoek Bedrijven en Instellingen 2002. B en W zeggen signalen uit het bedrijfsleven te willen vertalen in actiepunten en het ook meer te willen betrekken bij de ontwikkeling van gemeentelijk beleid.

Half september valt bij ongeveer 2200 in Amstelveen ondernemingen met twee of meer mensen de enquête Bedrijfspeiling 2006 in de bus. Later worden ook de éénmanszaken ondervraagd.

Het eerdere onderzoek leverde volgens B en W veel betrouwbare informatie op voor het maken van beleid. Ruim 30 procent van de bedrijven nam destijds de moeite eraan deel te nemen. De gemeente hoopt nu op een nog betere respons. De bedrijven worden bevraagd over een groot aantal onderwerpen, zoals vestigingsmotieven, de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening, verkeer en vervoer en actuele thema’s als innovatie en imago.

Volgens B en W moeten de resultaten van het onderzoek leiden tot een meer marktgerichte communicatie tussen bedrijven en bestuurders. Het onderzoek krijgt zowel een schriftelijke als een digitale versie (via een link op de gemeentelijk website). Naar verwachting komen in januari 2007 de eerste resultaten beschikbaar.

Lees ook:Rekenkamer onnderzoekt informatie B&W aan gemeenteraad
Lees ook:Gemeente peilt nu steeds klantvriendelijkheid
Lees ook:Gemeente wil mening kleine bedrijven horen
Lees ook:Grootscheepse peiling bedrijfsleven
Lees ook:Gemeente onderzoekt nu zelf aantrekkelijkheid voor bedrijfsleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.