Ronny Naftaniël weg bij CIDI

Ronny Naftaniel

Ronny Naftaniel

Na 33 jaar die functie te hebben bekleed, treedt Amstelvener Ronny Naftaniël op 18 maart af als directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Behalve directeuir van dat centrum, is hij ook prominent lied van de Partij van de Arbeid was hij voorfheen voorzitter van de plaatselijke afdeling.

Bij het CIDI wordt hij opgevolgd door de uit de journalistiek afkomstige Esther Voet (1963), die vorig jaar al als adjunct-directeur werd aangesteld en voor die tijd hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad was.

Naftaniël blijft tot zijn pensionering in november nog als adviseur aan het CIDI verbonden. Volgens het CIDI kent Voet Israël goed en reisde zij als freelance journalist en hoofdredacteur tal van magazines veel door de Arabische wereld.

Zij zegt dat het CIDI zich in de komende jaren zal blijven inzetten voor en veiligheid voor Israël en jet Joodse volk, alsmede voor een levensvatbare veilige Palestijnse staat. CIDI-voorzitter Onno Hoes denkt dat het centrum in Voet een frisse, nieuwe directeur te hebben gevonden, die het op eigentijdse wijze kan leiden. “Met haar brede ervaring zal zij de positie van het CIDI als spil in het netwerk van Joodse organisaties kunnen verstevingen.”

Hoes bindt overigens dat de organisatie veel aan Naftaniël heeft te danken. “In de meningsvorming over vrede en veiligheid in het Midden Oosten en de speciale positie van Israël daarin heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Bovendien was hij in de strijd tegen racisme en antisemitisme een voortdurende stimulator van een open en respectvolle discussie.”

Lees ook:Presentatie nieuw kinderboek Jennifer Peersmann bij Venstra
Lees ook:Ronny Naftaniël vice-voorzitter PvdA
Lees ook:Israelische burgemeesters in Amstelveen
Lees ook:PvdA wil tolerantieles op scholen
Lees ook:Jongeren ‘Sjaal-om’ voor slachtoffers Israël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.