VVD en D66: ‘Aantasten Meanderpark al compenseren’

P. Feenstra (VVD)

P. Feenstra (VVD)

De VVD sluit zich aan bij de opvatting van D66 dat bij de verbreding van de A9 het groen zoveel mogelijk moet worden gespaard. Beide partijen komen daarover met een motie in de gemeenteraad. Voor zover de verbreding ten koste gaat van (een deel van) het Meanderpark, moet dat worden gecompenseerd, vinden de raadsleden Feenstra (VVD) en Berkhout (D66). Hun fracties zijn van mening dat de aantasting van het groen met  minimaal dezelfde hoeveelheid én kwaliteit worden teruggebracht in de stad. Beide partijen zullen bij de bespreking van het nieuwe door B&W gesloten akkoord in de gemeenteraad daarvoor pleiten. De liberalen willen dat al in 2015 begonnen wordt met de aanleg van het compenserende groen.

Berkhout: “Natuurlijk moet Rijkswaterstaat het Meanderpark te zijner tijd zoveel mogelijk terugbrengen in de oude staat als zij klaar is met de verbreding. Er gaan jaren overheen voordat dat groen weer hetzelfde kwaliteitsniveau heeft als dat nu. Dat duurt ons veel te lang.”

Frank

Frank Berkhout

Feenstra vult: “Juist daarom moeten we nu al nadenken over alternatieven. Bijvoorbeeld over het voorstel van de Groenraad om in het verlengde van het huidige Meanderpark de oude oprit aan de oostkant van de stad om te vormen tot een park. Ik vind dat een heel interessant voorstel en het onderzoeken waard.”

Het akkoord tussen Rijk en gemeente over de verbreding van de A9 wordt 6 november in de gemeenteraad behandeld. De verbreding zal vooral aan de noordkant van de weg leiden tot het aantasten van de groenvoorziening, omdat tijdens de bouw van de weg extra ruimte nodig is. Maar nu al moet worden geïnvesteerd in groen, menen VVD en D66. In de motie van de partijen wordt het college gevraagd medio 2014 met uitgewerkte voorstellen te komen, zodat in 2015 al met de aanleg kan worden begonnen.

 

 

Lees ook:D66: ‘burgers laten meepraten en groen sparen bij plan A9′
Lees ook:VVD: ‘D66 te kritisch over Aibnb’
Lees ook:GroenLinks: liever groen dan woningen
Lees ook:CDA en PvdA zien weinig in groene motie A9
Lees ook:Gemeente besteedt 25 mille om groenwedstrijd te winnen

Eén reactie op “VVD en D66: ‘Aantasten Meanderpark al compenseren’

  1. anti-natuurverwoesting

    Dit zijn slechts armetierige doekjes voor het bloeden. Meer hebben de asfaltvrienden van VVD en D66 niet in de aanbieding.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.