Moeizame start raadscommissie A9

De nieuwe speciale raadscommissie voor de aanleg van de A9-tunnel en de ontwikkeling van het aanpalende gebied ging woensdag (23 april) moeizaam van start. Er werd besloten dat zij minstens zes maal per jaar vergadert. Dat is vaker dan B&W hadden bedacht. En er komen geen aparte ‘themagroepen' over allerlei onderwerpen. Ook dat was voorgesteld, maar de commissie wil geen versnippering en langs elkaar heen werken. Alle thema's worden door haar zelf besproken. De eerste vergadering was slecht voorbereid, constateerde de VVD en zij werd daarin gesteund door andere fracties.

Pas op het laatste moment waren de stukken voor de vergadering bij de leden gearriveerd, zoals een communicatieplan en de thema's voor de geplande stadsdialoog. Zodat de inhoud in de fracties niet besproken kon worden en sommige leden zich er nauwelijks in hadden kunnen verdiepen. 

Geen probleem voor GroenLinks, liet raadslid Koot namens die partij weten. Die had blijkbaar geen behoefte aan overleg met zijn fractie. Maar griffier Georgopoulou vond wel degelijk dat er het nodige mis is gegaan. "De voorbereiding verdient geen pluim," gaf ze toe. Het zou in de toekomst niet meer gebeuren. Onvoldoende voorbereiding had ook tot gevolg gehad dat de commissievergadering niet ordentelijk was aangekondigd in de gemeentepagina van het Amstelveens Weekblad, zodat er geen publiek aanwezig was. Terwijl de gemeente juist heeft aangekondigd de burgerij bij de gebiedsontwikkeling A9 te willen betrekken. Valse start op dat punt dus. De fractie van D66 was volledig afwezig, als gevolg van het feit dat de uitnodiging zo laat was verzonden.
Burgerbelangen pleitte er voor de bevolking goed op de hoogte brengen van het feit dat er uiteindelijk 100 miljoen (en waarschijnlijk veel meer) aan de exploitatie van het gebied moet overblijven als bijdrage aan de tunnel. Als er dus allerlei aardige ideetjes ban de inwoners konen in de geplande dialoog moeten zij daar wel even rekening mee houden. Met andere woorden: lang niet alles wat leuk is, zal ook kunnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Vergadering wijkplatform verplaatst van Meent naar Westend
Lees ook:Wijkvergadering Bankras Kostverloren
Lees ook:Thema-avond over openbaar vervoer in Bankras
Lees ook:Buurtpark aan Marne in nieuw woongebied
Lees ook:Scholieren voeren ‘raadsdebat’

Eén reactie op “Moeizame start raadscommissie A9

  1. Rob Nijkamp

    Het blijft een politiek feestje, bedacht tijdens de PvdA reunie onder de naam Alders-tafel. Juist nu er onderzoeken van zeer recent liggen hoe de politiek om zou moeten gaan met de burgers, hun kiesvolk, blijft alles in de bekende burcht achter. Dat politici elkaar niet informeren, ja dat zal zo zijn. Maar gelukkig is dit voor GroenLinks ook niet nodig, gezien de reactie van Hans Koot. Is dit echt waar of bedekt je gram halen dat de eigen fractievoorzitter geen deel uitmaakt van de commissie? Burgerbelangen vindt ook iets, maar namens wie?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.