Alzheimer Café over ‘geurtherapie’

alzheimer OAIn Woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland aan het Wimbledonpark 361 wordt donderdag 25 augustus (19.30 uur) een Alzheimer Café gehouden. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open. Gastspreker is Rietje Eggers, docente verpleeg- en omgangskunde èn ervaringsdeskundige. Zij zal vertellen over de positieve invloeden van aromatherapie bij mensen met dementie.

Aromatherapie maakt gebruik van de invloed van geuren op de hersenen en op het gedrag. Men kan met behulp van zuivere geuren iemand zintuiglijk prikkelen en de geest stimuleren. Bij mensen met dementie kan aromatherapie een krachtig middel zijn tegen onrust. Maar ook kan men met geuren een vorm van contact maken als woorden niet (meer) toereikend zijn.

Rietje Eggers zal uitleggen wat Aromatherapie kan betekenen voor mensen met dementie maar ook voor hun mantelzorgers. Zij zal van de meest gebruikte aroma’s uitleggen wat de werking is en een demonstratie geven van een handmassage.

Voor meer informatie: coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: [email protected] Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. Men hoeft zich niet van te voren aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

 

 

Lees ook:‘Vroegsignalering’ in Alzheimer café
Lees ook:Alzheimer café over muziek bij dementie
Lees ook:Alzheimer Café in Woonzorgcentrum ‘De Luwte’
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Alzheimer café over diagnose bij dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.