Vrijwilligers gezocht voor mantelzorg

mantelzorgersEr zijn steeds meer vrijwilligers nodig voor mantelzorg. Dat zegt de organisatie Mantelzorg & Meer, waar overigens voornamelijk betaalde krachten werken, dagelijks te merken. En daarom roept M&M mensen op die zich willen inzetten om anderen, met een chronische ziekte of een beperking, te komen helpen.

‘Even naar buiten, samen boodschappen doen, thuis koffie drinken en praten of samen een leuke activiteit ondernemen’, somt zij aan mogelijkheden op. Een zorgachtergrond is mooi (en er vervallen in de zorgsector toch de nodige arbeidsplaatsen), maar nodig is dat niet, zegt M&M.

‘Wat telt, is dat u graag iets voor een ander betekent. Zeker nu het weer mooier wordt, willen ook deze mensen er graag op uit.’

De (betaalde) Coördinator Vrijwilligers maakt graag kennis met gegadigden die zich onbetaald willen inzetten. ‘Een match op maat dus’, roept de organisatie. Zij bied gegadigden training, professionele begeleiding en reiskostenvergoeding. Informatie en aanmelden: 020 333 53 53, via e-mail [email protected] of www.mantelzorgenmeer.nl.

 

 

Lees ook:Mantelzorg @ Meer zoekt vrijwilligers
Lees ook:Zorg voor mantelzorgers
Lees ook:Brandes: ‘Gemeente steunt mantelzorg’
Lees ook:Cursus over omgaan met dementie
Lees ook:Taart met nieuwe naam mantelzorgcentrum

2 reacties op “Vrijwilligers gezocht voor mantelzorg

  1. frank bikker

    Tegen vrijwilligers is helemaal niets, maar als ze een stuk van de reguliere zorg gaan overnemen alles. Als ik zie dat huishoudelijke hulp soms door buurvrouwen wordt overgenomen, contact met chronisch zieken idem, recepties in bejaardenhuizen weg worden bezuinigd of door vrijwilligers bezet, maaltijden en drank uitserveren enz. ten koste van regulier werk. En dat die “vrijwilligers” vaak mensen zijn die daar eerst een karig inkomen mee verdienden, moet ik daarvan kotsen. Zeker als je ogenschouw neemt dat de mensen aan de top in de zorg steeds meer gaan verdienen.
    Een zeer kwalijke ontwikkeling allemaal en waar eindigt het allemaal? Als je poen hebt red je het, heb je niets door pech mag je straks in de bedeling, als het zo door gaat.
    Een goed begin van de afbraak van de verzorgingsmaatschappij heeft men tenminste al gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Ik ben mij bewust dat ik mij dikwijls wat ongenuanceerd uitlaat over vrijwilligers. Vandaar nogmaals onderbouwing.

    Laat ik het zo zeggen; geen vrijwilligerswerk door mensen die werkzoekend zijn wat mij betreft. Je/men doet je stinkende de best om met de papieren die je hebt aan de slag te komen. Voor het minste of geringste word ik/je afgewezen. Geen sluitende opleiding c.q. diploma’s. Inzet in niet genoeg tegenwoordig. Voor jou tien anderen. Maar als vrijwilliger word ik met open armen ontvangen en mag zolang ik niet aan de bak kom mij gaan inzetten voor de maatschappij omdat je een uitkering ontvangt. Dan doe je iets terug voor je uitkering. M.a.w. het schuldgevoel van niet mee kunnen komen krijg je er nog even gratis bij. Opzouten ! Ik wil graag inzetten om anderen, met een chronische ziekte of een beperking, te komen helpen.
    ‘Even naar buiten, samen boodschappen doen, thuis koffie drinken en praten of samen een leuke activiteit ondernemen’, somt zij aan mogelijkheden op.

    Maar ik moet ook mijn huur betalen en in mijn levensonderhoud voorzien. Dus gaarne een fatsoenlijk en bescheiden inkomen voor mijn vrijwillige arbeid. Weg met een parasiterende overheid die te gierig is geworden om voor ‘eenvoudig’ werk nog langer te betalen. Dank u.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.