Taart met nieuwe naam mantelzorgcentrum

Brandes (links) en Fliert. Foto: Gemeente Amstelveen.

Brandes (links) en Fliert. Foto: Gemeente Amstelveen.

Ook aan mantelzorg valt geld te verdienen. Natuurlijk niet door degenen die de zorg verlenen, maar door adviseurs, c.q. begeleiders die zeggen de expertise in huis hebben om het allemaal in goede banen te leiden. Er is dus een regionaal Mantelzorg Steunpunt, dat – nu steeds meer taken bij die mantelzorgers worden gedumpt door de overheid- een nieuwe naam heeft aangenomen: Mantelzorg & Meer. Vooral voor dat méér moet men dus bij het centrum zijn. En de manager van die organisatie,  Harmke van de Fliert, kwam dezer dagen een taart met het nieuwe logo overhandigen aan de Amstelnveense wethouder van Welzijn, Jeroen Brandes (PvdA).  

Mantelzorgers en vrijwilligers uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en stadsdeel Amsterdam Zuid kunnen bij Mantelzorg & Meer naar haar zeggen terecht voor ‘informatie en advies, praktische en emotionele ondersteuning, cursussen en bijeenkomsten en inzet van zorgvrijwilligers’. Kortom voor alles waarvoor een overbelaste mantelzorger toch geen tijd heeft.


Mantelzorg & Meer zegt zich ook in te zetten voor organisaties en werkgevers. Zie: www.mantelzorgenmeer.nl. Brandes denk dat het centrum er voor kan zorgen dat mantelzorgers juist niet overbelast raken, nu de overheid steeds meer op hen gaat rekenen. Volgens hem speelt Mantelzorg & Meer een grote rol bij het ondersteunen van de gedwongen vrijwilligers in de zorg.  “De gemeente wil daarom ook voor 2015 extra geld reserveren voor  mantelzorgers en de organisatie”. De taart was voor de subsidiegever dus.

Lees ook:Mantelzorgers tevreden over geboden hulp
Lees ook:Brandes: ‘Gemeente steunt mantelzorg’
Lees ook:Honderden mantelzorgers meldden zich bij gemeente
Lees ook:Weer mantelzorgcafé
Lees ook:Duizenden mantelzorgers in Amstelveen

Eén reactie op “Taart met nieuwe naam mantelzorgcentrum

  1. frank

    Valt een heerlijke colomn over te maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.