Wethouders informeren over zorg in de wijken

IMG_0122Hoewel er uit heel de wijk – inclusief alle ‘professionals’ van de vele op geld azende zorginstellingen en raadsleden – minder dan vijftig mensen kwamen, roept een persbericht van de gemeente (gewoontegetrouw reclame bedrijvend) dat de bijeenkomst over welzijn woensdag ‘geslaagd’ is. De informatieavond, een van de vele waar de wethouders Raat en Brandes (zorg, jeugd en welzijn) verschijnen, werd in de Buurtkamer Keizer Karelpark in het MOC aan de Lindenlaan gehouden onder het motto “Help! Wie zorgt voor mij na 1 januari 2015?” Opnieuw werd er veel gepraat, maar er verandert natuurlijk niets aan het feit dat de nieuwe aanpak – waarin het woord ‘zelfredzaamheid’ centraal staat – gewoon een bezuinigingsoperatie is. Zodat primair mantelzorgers en andere vrijwilligers de klus moeten klaren.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD( kwam met complimenten voor Dorien Mijksenaar, Hugo Hazeweijer, Paul Stolwijk en de vele vrijwilligers van de Buurtkamer voor het organiseren van de bijeenkomst. “Elke keer weer leer je op dit soort avonden van de persoonlijke ervaringen van de bewoners zelf”, zei hij. De wethouders maken een rondje door de stad om overal uit te leggen wat er veranderd en van bewoners te horen welke vragen er in de wijken leven.

Wethouder Jeugdzorg Jeroen Brandes (PvdA): “Het leerzame van deze avonden is dat je heel concreet hoort waar mensen, zoekend naar steun,  tegenaan kunnen lopen.” En ja, in het MOC is naar zijn zeggen, voor hem ‘nog eens extra onderstreept welke belangrijke rol vrijwilligers en mantelzorgers kunnen spelen’. Logisch natuurlijk, want om hen draait het voornamelijk in het nieuwe zorgstelsel.

Lees ook:Wethouders: ‘Zorg geen chaos geworden in AV’
Lees ook:Taart met nieuwe naam mantelzorgcentrum
Lees ook:Ontmoetingsplek dementerenden 1 jaar
Lees ook:Mantelzorgers tevreden over geboden hulp
Lees ook:Nieuwe ruimte Voedselbank feestelijk geopend

Eén reactie op “Wethouders informeren over zorg in de wijken

  1. frank

    Hier zullen in de toekomst de meeste schrijnende gevallen voorkomen van vervuiling en eenzaamheid. Een gedeelte van deze doelgroep kan namelijk niet voor zichzelf opkomen en vooral bij de (hoog)bejaarden zonder familie is geen netwerk (meer) en een huisarts komt tegenwoordig ook al door de bezuinigingen weinig meer over de vloer bij de mensen. Op dit moment heeft men zelfs in het huis a/d Poel een opnamestop. Men heeft wel gezegd dat voor de meest schrijnende gevallen een oplossing wordt gezorgd, maaar wat dat inhoudt werd er niet bij verteld.
    Men wil daar gedeeltelijk de vrijgekomen appartementen verhuren aan ouderen die dan “zelfstandig”hulp kunnen inkopen. Ik vraag me dan wel af, hoe dat gaat met mensen die daar het geld niet voor hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.