Gemeente negeert bezwaren tegen nieuw Nifterlake

De gemeente stoort zich niet aan bezwaren van omwonenden tegen de bouw van het nieuwe complex voor Nifterlake aan de Henegouwselaan. De bezwaarden vinden vooral de omvang van het gebouw te groot. Ook vrezen zij toenemende verkeers- en parkeerdruk. B&W zien daarin geen reden om de procedure voor vrijstelling van het bestemmingsplan stop te zetten. Het geldende bestemmingsplan laat namelijk de bouw niet toe. Het bouwplan en de vrijstellingsprocedure liggen nu zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Men kan er dan opnieuw bezwaar tegen maken. B&W stellen de gemeenteraad voor de afwikkeling van het verlenen van de vrijstelling aan hen over te laten.

Lees ook:Extra verkeersdrempel bij kantoorvilla´s Bankrasstrook
Lees ook:B&W storen zich niet aan bezwaren tegen artsenpraktijken Molenweg
Lees ook:Geen bezwaren burgers tegen uitbreiding KKC
Lees ook:Gemeente negeert bezwaren tegen groot Chinees restaurant in Stadspark
Lees ook:Omwonenden tegen nieuwbouw Nifterlake

5 reacties op “Gemeente negeert bezwaren tegen nieuw Nifterlake

  1. Rob Nijkamp

    Het negeren van bezwaren is een politieke lijn die wordt gevolgd. Als het gebouw inderdaad te groot is en er is geen passend bestemmingsplan, dan is het voor omwonenden goed om te weten dat de gemeente Amstelveen is teruggefloten door de Raad van State met vergelijkbare bezwaren en de nationale ombudsman heeft ook wat gezegd over de vorm van participatie door de gemeente. Indien nodig kan ik belangstellenden wel verwijzen waar en hoe dit gevonden kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Belanghebbende

    Graag kom ik met de heer Nijkamp in contact om dit monsterlijke plan tegen te houden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rob Nijkamp

    @belanghebbende;
    Leuk het verzoek, maar is het niet een beetje laat. De inspraak is al maanden gelden afgerond en hoe de stand van zaken bestemmingsplan op het ogenblik is weet ik niet. Om het nog makkelijketr te maken zijn er sinds 1 juli ee n aantal spelregeled mbt ruimtelijke ordening gewijzigd. Maar misschien is het toch nog niet te laat.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ivo Brautigam

    Ik lees nu dit bericht en nog steeds gaat het hele proces gewoon door. Er is niet naar de buurt geluisterd, de gemeente heeft niets met de opbouwende opmerkingen en vragen gedaan en het hele gevaarte dendert op ons af. Op de bezwaren en zienswijzen is inhoudelijk niet of onvoldoende antwoord gekomen en er zijn doelredeneringen gebruikt. De buurt en de indieners van de bezwaren worden niet serieus genomen. Door deze wijze van handelen komen er alleen maar verliezers. Steun dus de buurt in hun pogingen het tij te keren en meld je aan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Johan Bos

    Ooit meegemaakt dat de gemeente zich iets van bezwaren aantrekt? Dat hele participatiecircus is gewoon een formaliteit, waar de bureaucratie helaas wettelijk doorheen moet. Maar de burger moet wel begrijpen dat op het raadhuis de dienst wordt uitgemaakt en democratie alleen theorie is. Die heb je eenmaal in de vier jaar even nodig om op het pluche te komen. Daarna wordt de burger weer geacht zijn bek te houden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.