Gemeente negeert bezwaren tegen groot Chinees restaurant in Stadspark

Alle bezwaren van omwonenden tegen de bouw van een horecapaviljoen in het Stadspark zijn van tafel geveegd. B en W hebben besloten vrijstelling van het voor het Stadshart geldende bestemmingsplan te verlenen.

De door de vier verenigingen van eigenaren van de appartementen in Parkhof ingediende bezwaren hadden betrekking op de procedure, de grootte van het paviljoen en verwachte verkeers- en parkeeroverlast. Het college ziet er geen aanleiding in voor aanpassing van het bouwplan of niet verlenen van de vrijstelling. Oorspronkelijk zou er een kleiner paviljoen komen, maar de beoogde exploitant haakte in 2001 af, wegens de economische malaise.

Er komt nu een Chinees specialiteitenrestaurant, waarvan de eigenaar 770 vierkante meter bruto vloeroppervlakte nodig zegt te hebben voor een verantwoorde exploitatie. Dat is een uitbreiding van de omvang met veertig procent. Daarvoor moet er een tweede bouwlaag komen. Volgens de gemeente verstoort de hoogte het ruimtelijke beeld niet. De bezwaarden denken daar anders over.
Het ontwerp blijft daarbij passend als het beoogde landmark in de omgeving. De hoogte van het restaurant verstoort het ruimtelijk beeld niet. Het restaurant komt aan de rand van het park voor een veel hoger kantoor.

 

Lees ook:B&W storen zich niet aan bezwaren tegen artsenpraktijken Molenweg
Lees ook:Kassen weg voor woningen Oostermeerweg
Lees ook:Extra verkeersdrempel bij kantoorvilla´s Bankrasstrook
Lees ook:Cursus- en expositiegebouw bij wijngaard Langs de Akker
Lees ook:Gemeente negeert bezwaren tegen nieuw Nifterlake

4 reacties op “Gemeente negeert bezwaren tegen groot Chinees restaurant in Stadspark

  1. jos

    zo kun je overal wel een mouw aanpassen, foei gemeente-waarom geen eenvoudig restaurant met gezellig? terras en de hoogte in maakt het toch niet gezelliger, komt er dan een lift in?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Beetje werkgelegenheid, kan ook geen kwaad.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martijn

    en die wethouder weer allemaal lekker op vakantie van het onder de tafel doorgeschoven geld, die beslissingen van een gemeentehuis zijn toch de corruptheid zelf. ze hadden waarschijnlijk weer een potje nodig om die veel te dure projecten die toch mislukken te kunnen bekostigen. privatiseren al die gemeentes ipv dat ze zich verschuilen achter hun belofte en ambts eed.

    Agh, ze houden de zwakzinnige wel van de straat, ze hebben alleen iets te veel recht van spreken..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Ah, weer iemand die gratuite kritiek spuit op onze gemeentebestuurders. Daar hadden we er nog niet genoeg van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.