Twee flatgebouwen op plaats van kantoren

Artist impression © Architectenbureau Hoogeveen

Artist impression
© Architectenbureau Hoogeveen

Woensdag (30 november) gaf wethouder Peter Bot (Ruimtelijke Ordening) het officiële startsein voor de bouw van ‘De Terrassen’, twee nieuwe appartementengebouwen aan de Groenelaan 3 en 5. Gezamenlijk met de ontwikkelaar en belegger sloeg Peter Bot de eerste paal voor 134 huurappartementen met onderliggende parkeergarage voor 179 parkeerplaatsen.

In het verlengde van Park Langerhuize realiseert Paas Vastgoed Ontwikkeling de appartementengebouwen op de locatie van twee voormalige leegstaande kantoren. De woongebouwen worden straks ontsloten aan een nieuwe weg: de Maimonideslaan. De realisatie is het sluitstuk van de ontwikkeling van een groter gebied met veelal appartementengebouwen.

 Ruime balkons

Wethouder Peter Bot (Ruimtelijke Ordening): “In iets meer dan 12 maanden is een plan ontwikkeld, de bestemming gewijzigd en de omgevingsvergunning aangevraagd en

 Jacob Paas (ontwikkelaar), David Beesemer (belegger) en Peter Bot (wethouder RO).  © Gemeente Amstelveen

Jacob Paas (ontwikkelaar), David Beesemer (belegger) en Peter Bot (wethouder RO).
© Gemeente Amstelveen

verleend. Dit voorspoedige proces is het resultaat van intensieve samenwerking tussen de initiatiefnemer, diverse adviseurs waaronder van Architectenbureau Hoogeveen en de gemeente. Ik vind de tekeningen van de gebouwen fraai en passen in de omgeving. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan een mooie uitstraling en ruime balkons en terrassen. Ook realiseert de ontwikkelaar aanzienlijk meer parkeerplaatsen in de parkeergarage dan de norm voorschrijft. Dat is gezien de parkeerdruk op deze locatie een goede zet.”

Het project zal naar verwachting medio 2018 worden opgeleverd. Kijk voor meer informatie op amstelveen.nl/bouwprojecten of op paasvastgoed.nl.

 

 

 

Lees ook:Start bouw woontoren in Keizer Karel Park
Lees ook:Woning- en kantoorbouw ´Brandmeester´van start
Lees ook:Bouw AH Amsterdamseweg stuit op parkeerprobleem
Lees ook:Bestemmingsplan wijziging voor Zonnestein
Lees ook:Balkons moeten afgesloten blijven bij Beth Shalom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.