CDA: Waar blijft regie B&W bij Zonnestein

Ferry van Groeningen (CDA)

Ferry van Groeningen (CDA)

Het participatieproces rond de bouw van villa’s aan Zonnestein is uiterst transparant verlopen. Dat antwoordde wethouder Maaike Veeningen, die haar collega Peter Bot verving, dinsdagavond in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) op vragen daarover van Ferry van Groeningen (CDA). Die wilde eigenlijk weten wat Bots regierol is geweest, nu bewoners van de het dichtst bij het project gelegen flatgebouw hebben geprotesteerd.

Onder meer vinden zij dat veel groen voor de bouw van zes villa’s wordt opgeofferd en hun vertegenwoordiging in de meepratende klankbordgroep minimaal was. Van de vijftien leden van de groep, telde hun flat maar één vertegenwoordiger.

De verder van de villa’s gelegen flat aan Selderust zes. Volgens Veeningen hebben B&W de plannen waartegen wordt geprotesteerd nog niet ontvangen.

Zij zag geen enkele aanleiding om aan te nemen dat de inspraak van de omgeving, door de gemeente aan de projectontwikkelaar gedelegeerd, niet goed is verlopen. Er zouden diverse ‘communicatie-momenten’ zijn geweest en een nauw contact tussen omwonenden en de gemeente.

Van Groeningen verwees naar een foto, waarop is te zien dat wethouder Bot namens een gemeente een contract tekent voor de bouwgrond. Dat lijkt er toch op dat contactueel met de plannen is ingestemd, dacht het raadslid kennelijk. Volgens Veeningen is die foto meegestuurd met het persbericht van de protesterende flatbewoners, een onjuiste conclusie overigens want de foto is enige tijd geleden door de gemeente zelf gepubliceerd en nu door media opnieuw gebruikt.

 

Lees ook:CDA: O’kerk dreigt 2 jaar op slot te gaan
Lees ook:Bezwaar speeltoestel niet afgewacht
Lees ook:CDA en GL: meer laadpalen via regio
Lees ook:CDA en GroenLinks: ‘Geen overhaast bunkerbesluit’
Lees ook:Ferry van Groeningen voorzitter CDA-fractie

3 reacties op “CDA: Waar blijft regie B&W bij Zonnestein

  1. Ceaucescue

    Die burgerinspraak ( de “kroonjuwelen van D66″) is als je dit zo leest ook verworden tot een lek geschoten plastic lokeend.

    Ook wel leuk dat men conclusies trekt uit een meegestuurde foto. Dat komt wel erg professioneel over van een raadslid. (ahum!!!!!)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Goed lezen: De foto was juist niet meegezonden, maar eerder door de gemeente gepubliceerd.

        /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

    Wat moeten flatbewoners met groen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.