CDA en GL: meer laadpalen via regio

 

Ferry van Groeningen (CDA)

Ferry van Groeningen (CDA)

Hoe staat het nou in Amstelveen met de laadpalen voor elektrische auto’s? Er zijn er eigenlijk te weinig en de fracties van GroenLinks en CDA in de gemeenteraad willen weten wat de plannen van B&W op dat gebied zijn. Zij gaan er vanavond (dinsdag 28 oktober) vragen over stellen in de raadscommissie Ruimt6e Wonen en Natuur (RWN).

De Stadsregio Amsterdam, waar Amstelveen deel van uitmaakt, is een samenwerking gestart met ‘MRA Elektrisch’. Die organisatie stimuleert elektrisch rijden en wil de komende drie jaar 1.200 laadpalen plaatsen in Amsterdam en de omliggende gemeenten. De raadsleden Ferry van Groeningen (CDA) en Tessa van Wijnen (GroenLinks) willen van Burgemeester en Wethouders weten hoe Amstelveen daarop inspeelt.

Beide fracties kwamen vorig jaar al met voorstellen om meer laadpalen te plaatsen. Het succes van elektrisch rijden, hangt grotendeels van voldoende mogelijkheden om de auto op te laden, beseffen ze. “We willen graag dat Amstelveen meedoet met de actie van MRA Elektrisch”, zegt Van Wijnen. Ook volgens Van Groeningen is dat een goede kans voor Amstelveen om de gemeente duurzamer te maken. De fracties gaan dan ook aan B&W vragen hoeveel laadpalen B&W van MRA Elektrisch denken af te nemen en hoever zij met de plannen daarvoor zijn.

 

Lees ook:Te weinig woonruimte voor statushouders
Lees ook:Amstelveen op 4e plaats met laadpalen auto’s
Lees ook:GroenLinks vreest files bij laadpalen elektrische auto’s
Lees ook:Aan Molenweg derde laadpaal voor elektronisch rijden
Lees ook:CDA: O’kerk dreigt 2 jaar op slot te gaan

Eén reactie op “CDA en GL: meer laadpalen via regio

  1. Gerben

    Zijn er al laadpalen voor fietsen in de polders?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.