B&W negeren bezwaren tegen bouw flats

B&W negeren de klachten van omwonenden tegen de bouw van vijf flatgebouwen in Westwijk Zuid-Oost aan de Bovenkerkerweg. Het college besloot vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan, dat niet voorziet in de nu geplande hoogbouw. Ook wordt een blouwvergunning verstrekt. De inspraakperiode voor het bouwplan is nu voorbij. De zogenoemde zienswijzen van vijf omwonenden kwamen er op neer dat zij door de hoogbouw beperking van het zonlicht vrezen en dat hun eigen woningen in de schawuw komen te liggen. Volgens de gemeente heeft een bezonningsstudie uitgewesaen dat na 18.00 uur de lichtinval voor de omwonenden slechter wordt, maar niet onacceptabel. De gemeente gaat niet in op de door sommigen geuite wens de appartementencomplexen lager te maken.Omwonenden vrezen ook overlast voor hun woning of bedrijfsvoering en meer verkeer in de omgeving. Als er in de toekomst claims komen wegens waardevermindering van onroerend goed, zogenoemde planschade, zijn die voor rekening van de projectontwikkelaar. In elk geval zien B&W in de bezwaren geen reden voor stopzetting van de procedure.

Lees ook:B&W negeren alle bezwaren tegen nieuwbouw Amstelveen College Sportlaan
Lees ook:Zendmasten boven V&D blijven staan
Lees ook:‘Murw gestreden’ tegen bouwen op Middenwaard
Lees ook:Nifterlake kan gaan bouwen
Lees ook:Warme truiendag op het raadhuis

2 reacties op “B&W negeren bezwaren tegen bouw flats

  1. Hans van der Liet

    Nou, meneer Demming, ik hoop dat u op marktplaats.nl al een mooie trommel heeft gevonden, voor weinig! Want dit schreeuwt natuurlijk weer om harde actie!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Axel Boomgaars

    Er is altijd ongemak voor omwonenden als er nieuwe gebouwen gebouw worden. Vervelend voor die mensen, maar in deze casus lees ik geen buitenproportioneel leed wat de bewoners wordt aangedaan. Natuurlijk moet je als gemeente je best doen het zo prettig mogelijk te houden, maar je kan er als bewoner ook weer niet van uitgaan dat je omgeving altijd zo blijft als dat hij is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.