Zendmasten boven V&D blijven staan

De op V&D geplaatste zendmasten worden niet verwijderd. De belangenvereniging van Meanderbewoners hebben daarop aangedrongen bij de gemeente, maar die zegt niets te kunnen. Het gaat volgens B&W alleen om vervanging van de masten wegens omzetting naar een ander netwerk. Bovendien zijn de masten lager dan vijf meter, waardoor ook geen gemeentelijke vergunning voor de plaatsing nodig is.

De Meanderbewoners vrezen dat de straling van de zendmasten de gezondheid aantast en verwijst daarvoor naar wetenschappelijke rapporten. Maar in Nederland gaat men er nog altijd van uit dat de gezondheidsschade niet wetenschappelijk is bewezen. Het tegendeel overigens ook niet. Intussen blijft de gemeente er bij dat zij op grond van landelijke wetgeving niets tegen de masten kan uitrichten, omdat die een gevolg is van een contract tussen V&D en de provider. Een vergunning is (en hoefde ook niet) te worden aangevraagd, melden B&W.

Volgens de bewoners was op basis van het zogenoemde (landelijke) Antenneconvenant een instemmingsprocedure met omwonenden nodig. Maar de gemeente voert daartegen aan dat het convenant alleen instemming van het bewoners van het pand zelf – waarop de zendmasten staan voorschrijft. B&W zeggen ook dat het V&D-gebouw sinds jaar en dag in het antenneplan is opgenomen.

Lees ook:Bewoners tegen gemeente: ‘Zendmasten V&D illegaal’
Lees ook:Raat: ‘Geen oorlog rond nieuwe zendmast’
Lees ook:D66: ‘ondanks Zwitsers onderzoek geen zendmasten bij woningen’
Lees ook:Weer nieuwe aanvragen voor zendmasten
Lees ook:Bezwaren tegen zendmast St. Urbanus ongegrond

2 reacties op “Zendmasten boven V&D blijven staan

  1. gerben

    Nog geen reactie/actie uit politiek Amstelveen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    V&D niet bezoeken. Da’s alles wat de Meanderbewoners rest.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.