Gemeente verdient 20 miljoen aan grond Westwijk Zuidoost

De grondexploitatie in de nieuwe stadsuitbreiding Westwijk Zuidoost, waar 878 woningen komen, levert de gemeente ruim 20 miljoen euro winst op. Dat geldt wordt gebruikt voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een wijkservicepunt voor ouderen, een 24-uurssteunpunt, twee scholen, gymzalen en peuterspeelzaal. Het gebied is voornamelijk landbouwgrond en nu voor 38 procent in handen van de gemeente. De rest is van Rabo Vastgoed, de projectontwikkelaar van de nieuwe buurt.

Samen met Westwijk Zuidwest is het een van de laatste uitbreidingen van Amstelveen. Er komen 585 eengezinswoningen, waarvan circa 130 in een min of meer betaalbare prijsklasse (maximaal 225 duizend euro). Ruim tachtig ervan zijn huurwoningen, variërend van middelduur tot duur. Van de bijna driehonderd appartementen, zijn er volgens de gemeente 96 betaalbaar in de koop- en 57 in de huursector (475 euro).

Westwijk Zuidoost komt te liggen tussen Hugo de Vriesweg, Hammarskjöldsingel, Bovenkerkerweg en J.C. van Hattumweg. Dit jaar wordt de grond bouwrijp gemaakt en in november wordt de eerste paal geslagen.

Lees ook:Bouw GreenCourt (Westwijk) start in november
Lees ook:Verkoop starterswoningen gestart
Lees ook:Dertig procent woningen uitbreiding Westwijk ‘betaalbaar’
Lees ook:Twee maanden gratis openbaar vervoer Westwijk Zuidoost
Lees ook:Weer verkoop nieuwe appartementen in Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.