Twee maanden gratis openbaar vervoer Westwijk Zuidoost

Twee maanden lang – maart en april – kunnen bewoners van de nieuwe wijk Westwijk Zuidoost gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Gemeente Amstelveen, Connexxion, GVB en de Stadregio Amsterdam doen gezamenlijk dat aanbod om de wijkbewoners de mogelijkheden van het OV te laten ontdekken. In de wijk is een groot aanbod van openbaar vervoer. Dat maakt hem geschikt voor de pilot. Men kan er met tram 51 en buslijnnen 170 en 199 in de spits, 18 keer per uur vertrekken naar een bestemming in Amstelveen of regio.

 

Maximaal vier personen per huishouden kunnen gebruik maken van de actie. “Samen met de vervoerbedrijven willen we nieuwe bewoners laten ervaren dat je vanuit Westwijk heel makkelijk met het openbaar vervoer naar je werk of school kunt,” zegt wethouder Tabak.  “We willen het gemakkelijk maken dat uit te proberen.” 

 

Tot 31 januari kunnen bewoners uit de Jasmijnlaan, Marjolijnlaan, Rozemarijnlaan, Tamarindelaan en Zonnedauwlaan zich aanmelden voor een persoonlijke OV-chipkaart met een 2-ster abonnement. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld naar Amsterdam centrum, Schiphol of Amsterdam Zuidoost. Begin 2010 ontvangen de dan opgeleverde woningen in Westwijk Zuidoost eenzelfde aanbod.

 

 

 

Lees ook:Actie gratis openbaar vervoer van start
Lees ook:Twee bruggen voor tramoversteek Westwijk Zuidoost
Lees ook:Zonnehuis bouwt 91 zorgwoningen in Westwijk
Lees ook:Bouw GreenCourt (Westwijk) start in november
Lees ook:Stadsregio geeft zes ton voor particuliere OV-initiatieven

Eén reactie op “Twee maanden gratis openbaar vervoer Westwijk Zuidoost

  1. H@ns M. Vos

    Waarom krijgen de bewoners van Amsterdam die 65+ zijn een gratis OV-chip pas en Amstelveners niet?
    Amstelveen valt toch ook in het bediennnings gebied van het GVB & de Stadsregio?

    Nu krijgen de bewoners van Westwijk – Zuidoost & newsid ook een gratis OV-chip kaart, waarom de rest van de Amstelveners niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.