Trio Marius vanden Brink in Villa Randwijck

MARIUS VD BRINK2In de door stichting Tpodium georganiseerde serie concerten onder het motto ‘Jazz in de Buurt’ speelt donderdag 24 maart in Villa Randwijck (Bourgondischelaan 3) het trio Marius van den Brink, bijgestaan door de Amerikaanse trompettist Philip Harper.

Pianist Marius van den Brink werd in Borger, Drenthe, geboren. Na al vroeg te zijn begonnen op het keyboard, was hem duidelijk dat hij jazzmusicus wilde worden. Op 17 jarige leeftijd toog hij naar het conservatorium in Zwolle. Daar kreeg hij les van gerenommeerde docenten als © hansspeekenbrink.nl All rights reservedJeroen van Vliet en Tilmar Junius.

Zijn masteropleiding vervolgde hij op het Utrechts Conservatorium bij docent Bert van den Brink, zijn naamgenoot, maar geen familie. Momenteel is hij de vaste pianist van het Millenium Jazz Orchestra en wordt hij vaak gevraagd bij andere bekende orkesten en big bands. Ook is hij muzikaal leider bij enkele theater producties.

Contrabassist Thomas Pol komt uit een muzikale familie, speelde al vroeg viool, maar op zijn tiende werd het de contrabas. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium met tijdgenoten als Reinier Baas, Mark Schilders, Donald Simoen en Thierry Castel. In het derde jaar van zijn studie werd hij gevraagd voor een exchange programma in New Orleans: The Home of Jazz. Gedurende die twee jaar bij Codarts en UNO deelde hij het podium met een imponerend aantal top muzikanten, zoals Ellis Marsalis, Benjamin Herman, Herlin Riley, John Engels, Stanton Moore, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Steve Masakowski, Caro Emerald, Wess “Warmdaddy” Anderson, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Johnny Vidacovich, Peter Beets, Jamison Ross, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en vele anderen.

Jean-Clair de Ruwe (1982) begon met drummen op zijn tiende. Op zijn 16de jaar deed hij toelatingsexamen op het Utrechts Conservatorium waar hij werd toegelaten tot de afdeling ‘jong talent’. Zijn hoofdvakdocenten waren David Weiss en Chris Strik. In 2004 behaalde hij succesvol zijn “Bachelor of Music”. In 2010 maakte Jean-Clair een studiereis naar New York waar hij privéles nam bij Ari Hoenig en Gregory Hutchinson. Tijdens zijn verblijf in ‘The Big Apple’ speelde hij op vele jamsessies. De Ruwe is als docent drums verbonden aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Bij dit optreden speelt dus ook de Amerikaanse trompettist Philip Harper. Een herkenbaar aantal tunes zullen de revue passeren. Het trio speelt naast Jazz-standards ook enkele van zijn eigen composities.

 

Lees ook:Jazztrompettist Philip Harper met band in Randwijck
Lees ook:Gidon Nunes Vaz sextet in Colijn, Uithoorn
Lees ook:Marnix Busstra Band in De Meent
Lees ook:Band Marc Bischoff in Noorddamcentrum
Lees ook:Kwartet Joris Teepe in De Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.