JCI wil ‘Running Dinner’ in een wijk

JCI Amstelland (Junior Chamber International) wil 19 september in Amstelveen een zogenoemd ‘Running Diner’ houden. Smakelijk eten, buurtbewoners leren kennen en elke gang op een ander adres. Dat zijn enkele ingrediënten ervan.

Maar de organisatie is er blijkbaar nog niet achter in welke wijk daarvoor animo bestaat.  Geïnteresseerden kunnen zich te melden via [email protected]. Waar demeeste animo blijkt te zijn, daar gaat het gebeuren.

Het running dinner is een driegangendiner bij buurtbewoners aan tafel. Elke gang eet men in een andere samenstelling en op een andere locatie. “Een ludieke en leuke manier om de mensen in je buurt en hun kookkunsten te leren kennen”, zegt de organisatie, die van kort tevoren het rooster en de route aan de deelnemers heeft.

Aanleiding

“Amstelveen heeft bijna 90.000 inwoners, maar eigenlijk ken ik heel weinig van mijn buurtbewoners”, zegtTamara, een van de initiatiefnemers van JCI Amstelland.  “Hoe gezellig zou het zijn om buurtbewoners te ontmoeten in een ongedwongen sfeer, terwijl je geniet van elkaars culinaire kunsten?”

JCI Amstelland, een netwerk van vrijwilligers, organiseert dit evenement om de betrokkenheid in de Amstelveense wijken te stimuleren en vraagt voor de organisatie van het evenement  € 5 per persoon. Eventuele baten worden overgemaakt naar een goed doel in de regio, voeg zij er aan toe.

Het ludieke evenement wordt al jaren georganiseerd in Alphen aan de Rijn. Dit jaar, bij voldoende animo, dus ook in Amstelveen. Concreet wordt gedacht aan een aantal wijken: Westwijk, Middenhoven, Bankras en / of Waardhuizen. De organisatie is benieuwd waar het meeste animo is. Men kan mailen naar [email protected].

Junior Chamber International (JCI) is een internationale vereniging van ‘ondernemende mensen’. In Nederland is JCI met 2000 leden en honderd verenigingen, die ‘kamers’ worden genoemd, actief. De leden zeggen zich in te zetten voor ‘een positieve verandering van de maatschappij, hiervan te leren en elkaar te helpen’. Maar bovenal hebben de leden een hoop lol, laten ze weten.  www.jciamstelland.nl.

Lees ook:‘Verbindingsdiner’ in Oude Dorp en Elsrijk
Lees ook:WereldHandelSpel bij Junior Kamer
Lees ook:Gaat verbindingsdiner niet door?
Lees ook:NetZomer: beachvolleybal en netwerken voor goede doel
Lees ook:Training in Scrum Talk bij JCI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.