Wijkplatform Westwijk: nieuw wijkcentrum te klein

J.W.Groot

J.W.Groot

Het geplande nieuwe wijkcentrum Westend wordt te klein. Dat zegt het wijkplatform Wetswijk in een brief aan wethouder Groot (CDA). Ten opzichte van het nu bestaande centrum, moet veel vloeroppervlak worden ingeleverd en daardoor zijn niet meer alle activiteiten er onder te brengen, zegt het wijkplatform. Of de gemeenteraad dus nog maar even niet de voor heel de verbouwing van het Westwijkplein noodzakelijke herziening van het betreffende bestemmingsplan wil vaststellen. Verkleining van het wijkcentrum is het gevolg van uitbreiding van het winkelcentrum, waarop de winkeliers al jarenlang aandringen.

De raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur wilde dinsdagavond weten hoe dat nou precies zat en of het wijkcentrum wel voldoende was betrokken bij de plannen. Niets aan de hand, reageerde wethouder Groot ongeveer. Volgens het wijkplatform, die dat van een ambtenaar zou hebben vernomen,  voldoet de schetstekening voor het wijkcentrum niet aan het door de raad vastgestelde programma van eisen. Onjuist, zei Groot tegen de raadscommissie.

Maar het wijkplatform constateert in zijn brief dat de plannen voor het centrum zijn gemaakt voordat wethouder Koops van Welzijn (ChristenUnie) met haar concept voor ‘Welzijn Nieuwe Stijl’ op de proppen kwam, dat meer door de bewoners zelf geïnitieerde activiteiten behelst. De wijk wordt trouwens steeds groter en het wijlcentrum nu dus kleiner.

Maar volgens Groot is er veel loze ruimte in het nu bestaande wijkcentrum. De indeling in het nieuwe wordt efficiënter.

Het wijkplatform vindt ook dat er nog teveel haken en ogen aan het verkeersplan kleven. ‘Te weinig goed bruikbare parkeerplaatsen en onveilige parkeervoorzieningen bij de busbaan aan de Noorddammmerweg’, zegt het. Groot zegde de commissie, die vragen had, toe nog eens in gesprek te gaan met het wijkplatform.

 

Lees ook:Raadscommissie praat met wijkplatform over toekomst De Bolder
Lees ook:Actie tegen sluiting van De Bolder
Lees ook:‘Pluspunt’ nieuw wijkcentrum voor Patrimonium?
Lees ook:Pluspunt moet worden omgevormd tot wijkcentrum Patrimonium
Lees ook:Wijkcentrum Westend in januari gesloopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.