Buurtpersbureau online van start

Op 2 december gaat de website www.buurtpersbureau.nl online, waarop vrijwilligers het   ‘kleine nieuws’ uit de wijk doorgeven. Er is een jongeren- en een volwassenenredactie. Zij komen met artikelen, columns, interviews en foto’s kunnen. Buurtpersbureau.nl is een initiatief van Cardanus en plaatst ook lokaal nieuws in de Amstelveense wijkkranten, weekbladen en websites. Volgens  opbouwwerker Hans de Weers van Cardanus, hoofdredacteur van de wijkkranten Noord en Midden, moet de site professionaliteit combineren met inspiratie en bevlogenheid van mensen. Hij wil dat de website aandacht besteedt aan bewonersinitiatieven zoals buurtpreventie, renovatie van woningen en buurtevenementen. Via www.buurtpersbureau.nl  kan men uit de startpagina doorklikken naar Amstelveenweb, Amstelveen Nieuwsblad, Amstelveen Blog en Gemeente Amstelveen.

Uit de Stadspeiling bleek dat de vijf Amstelveense wijkkranten voor inwoners de belangrijkste bron zijn voor informatie over gemeente, gevolgd door internet. Op Buurtpersbureau.nl wordt actueel nieuws uit de wijken dagelijks geplaatst, zodat men niet op de periodiek verschijnende wijkkranten hoeft te wachten. Die kunnen zich meer richten op de achtergronden.

Vrijwilligers, die portretten van wijkbewoners en columns op de site willen plaatsen, krijgen van Buurtpersbureau.nl gratis een korte cursus aangeboden. Daarvoor is contact gelegd met lokale fotografen en journalisten. [email protected] of 020 – 5434554 of 06 – 12218027.

Lees ook:Wijkkrant Gondelkoerier nu ook digitaal
Lees ook:Stichting ‘Mijn Amstelveen’ komt met eigen nieuwswebsite
Lees ook:Opmaak ‘Mijn Amstelveen’ verbeterd
Lees ook:Nieuwe website voor wijk Elsrijk
Lees ook:Blog: nieuw nieuwsmedium voor Amstelveen e.o. van start

11 reacties op “Buurtpersbureau online van start

  1. hmmm

    dit lijkt me overbodig initiatief: op amstelveen.blog kan je ook alle info kwijt. weer een voorbeeld van geldverspilling door cardanus

    gr. Hmmmm

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Dat “persbureau” is het Verlautbarungsorgan van de lokale SP. Die overigens nog steeds verzwijgt met welke kandidaten zij deelnemen aan de verkiezingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

      U wordt op uw wenken bediend:

      Programma en kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen 2010

      20-11-2009
      • De SP heeft al eerder bekend gemaakt mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2010 in Amstelveen. Hierbij presenteren wij ons verkiezingsprogramma en onze kandidatenlijst.

      Onze kandidaten
      1. Joep van Erp, lijsttrekker
      2. Patrick Adriaans
      3. Grea Twint
      4. Bob Bakker
      5. Michel Duyx
      6. Kirstin Lackert
      7. Det van Kessel
      8. Max Jansen
      9. Jaap Mellink
      10. Dick van der Spek
      11. Judith Faverus
      12. Margo Appels
      13. Frank van Kessel
      14. Johan Hilbrink
      15. André Vermeulen
      16. Henk Keijzer
      17. Harald Bos
      18. Raúl Wiessing

      En in het vervolg wel beter het nieuws volgen alstublieft!

        /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Anders dan u heb ik niet de tijd om de hele dag achter mijn pc te hangen, Herr Demming. Bovendien ben ik er aan gewend geraakt dat zoals bij Groen Links de kandidaten zich even in een mooi zelfbewierrokend stukje komen voorstellen en dat heeft de SP ernstig verzuimd!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan Demming

    Dat is nou precies wat de andere medeschrijvers bedoelen: u wentelt steeds de schuld af op een ander en komt vervolgens (in dit geval) met het smoesje dat de SP’ers zich, anders dan de mensen van GroenLinks, niet persoonlijk hebben voorgesteld. Trouwens, als er iemand is die daar geen behoefte aan heeft, dan bent u dat wel zou ik denken!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Het is schandalig hoe u mij probeert aan te wrijven dat ik schuld zou hebben aan de gebrekkige informatie-politiek van de SP!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan Demming

    Dat niet heel de pers de door de SP verstrekte gegevens heeft overgenomen kunt u die partij niet aanrekenen. Maar kijkt u eens op http://www.amstelveenweb.com van 22 november. Op diezelfde site van 1 december stellen de eerste vijf zich zelfs nog uitgebreid voor ook! Of had u een aangetekende brief met al deze gegevens verwacht???

      /   Beantwoorden  / 
  7. Frank Bikker

    Leuk idee, dan vinden we misschien ook minder papier in de brievenbus. Het lijkt me ook laagdrempeliger. Ik zie helaas nog geen oplossing voor de vele ouderen die huiverig zijn voor een computer.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Het zou eigenlijk zo moeten zijn dat de eerste vijf kandidaten even belet vragen aan mijn prive-secretaris en vervolgens op audientie bij mij komen alvorens ze zich voor de leeuwen van de pers gooien. Maar de SP moet nog even leren kennelijk hoe de pikorde luidt in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jan Demming

    Zo is dat. En dan komt het vanzelf allemaal prima voor elkaar met die partij!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Nou, daar is nog wel ietsje meer voor nodig. Maar mijn zegen zou alvast een goede start zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.