Stichting ‘Mijn Amstelveen’ komt met eigen nieuwswebsite

Het burgerinitiatief MijnAmstelveen, ondergebracht in een  stichting, zet deze week een gelijknamige website op internet. Daarop komt nieuw over onder meer nieuwe speelplekken, wijkfeesten, schoolprestaties, barbecues en tentoonstellingen. Een soort regelrechte concurrent van amstelveen.blog.nl dus, maar dan met financiële steun van het Oranjefonds. De website van het buurtpersbureau stopt. Elke wijk krijgt een eigen webpagina, waarop wijkbewoners en ondernemers kunnen publiceren. En er wordt samenwerking met de Wijkkrant gezocht. Volgens ‘buurtjournalisten’ Evert van Gelderen en Conchita Willems versterken beide media elkaar en heeft MijnAmstelveen een sociale functie. Zij – en het bestuur van MijnAmstelveen – zijn nog op zoek naar vrijwilligers, die over hun wijk willen schrijven. In januari start een campagne om vrijwilligers te werven. Zowel bestuurstaken als website taken worden door vrijwilligers uitgevoerd. Dagelijks bijhouden van de activiteitenkalender op de site is één van de bezigheden.Bloggers kunnen bij MijnAmstelveen met hun blog een plek krijgen op de site. Verder kan men ‘vriend van MijnAmstelveen’ worden door financieel bij te dragen. Elke bewoner kan meeschrijven op de site, evenals elke vereniging, kerk, school, onderneming enzovoort.  Nieuws insturen: [email protected] of ga naar www.mijnamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Opmaak ‘Mijn Amstelveen’ verbeterd
Lees ook:Buurtpersbureau online van start
Lees ook:Evert van Gelderen overleden
Lees ook:Amstelveen.blog bestaat vijf jaar
Lees ook:Nieuwe website voor wijk Elsrijk

Eén reactie op “Stichting ‘Mijn Amstelveen’ komt met eigen nieuwswebsite

  1. Frank Bikker.

    Bij dichtbij.nl( eigendom de Telegraaf) kun je ook voor nieuws over Amstelveen terecht. Alleen erg critisch mag je daar niet zijn, want dat zou adverteerders kunnen afschrikken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.