Geen aparte straatnamen op Uilenstede

T. PonjeeHet ziet er niet in dat Uilenstede verschillende straatnamen krijgt. Dat had VVD-raadslid Ponjee voorgesteld via schriftelijke vragen aan B&W, om de bereikbaarheid en vindbaarheid in het studentendorp te verbeteren. Dat laatste wil het college ook wel, maar allerlei nieuwe straatnamen invoeren, vindt het een brug te ver. Het zou namelijk inhouden dat er 3000 adressen moeten worden veranderd, nog afgezien van de postcodes. Voor bewoners, bedrijven en verhuurders leidt dat tot veel ongemak en onkosten. Ook voor de gemeente. Maar van bedrijven, zoals de supermarkt, culturele instellingen enzovoort, die er zijn gevestigd, verwachten B&W claims en juridische procedures.

Die moeten briefpapier bijvoorbeeld veranderen, relaties op de hoogte stellen, administratieve systemen veranderen etc. In een aantal gevallen moet het bij voorbaat aanbieden van een vergoeding als redelijk worden beschouwd, denkt het college. Het ziet maar liever van de hele operatie af. Heeft ook geen ervaring met grootscheepse wijziging van straatnamen (nu is er maar één: Uilenstede). Overigens vindt het college wel dat er wat aan de bereikbaarheid en vindbaarheid moet worden gedaan. Dat hebben ook hulpdiensten, VU sportcentrum en corporatie DUWO aangegeven. Gedacht wordt nu aan een betere bewegwijzering. Ook zien B&W wel wat in de door Ponjee voorgestelde verbetering van aanduidingen op flatgebouwen. Gedacht wordt aan duidelijk zichtbare letters en nummers op de gevels.

Lees ook:VVD wil straatnamen op Uilenstede
Lees ook:Bewegwijzering op Uilenstede eindelijk beter
Lees ook:College wil met Stadshart-ondernemers praten over bereikbaarheid
Lees ook:Gemeente wil strand aan de Poeloever
Lees ook:GroenLinks wil weer gemeentelijk woningbedrijf

4 reacties op “Geen aparte straatnamen op Uilenstede

  1. Hans vd Liet

    Schandalig! Ik roep alle studenten op tot een luidruchtige protestmars naar het raadhuis. Wir wollen Strassennahmen! Wir sind das Volk! Er komt een studentenoproer waar 1968 bij verbleekt!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arjo

    Lijkt me een verstandige beslissing. Allemaal nieuwe straatnamen wordt het waarschijnlijk niet duidelijker van.

    Betere aanduiding op de flats is ABSOLUUT noodzakelijk lijkt me.

    Tweede verbeterpunt: duidelijke plattegronden bij de “invalswegen” naar Uilenstede. Te beginnen bij de tramhalte Uilenstede.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dokun

    Dit slaat gewoon nergens op want wij hebben een paar weken geleden gehoord dat wij nieuwe huisnummers gaan krijgen ( op een gedeelte van Uilenstede) dit met ingang van 010709, in die papieren word helemaal niet gerept over wat voor kosten wij moeten maken door deze huisnummer wijziging. En dit word wel op een zeer korte termijn ingevoerd! we hebben niet eens 2 maanden de tijd om familie, vrienden en instanties te waarschuwen dat onze huisnummers verplicht worden gewijzigd… Dit laat weer eens zien dat de gemeente Amstelveen zeer slecht omgaat met de bewoners van Uilenstede.. SCHANDALIG!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Axel Boomgaars

    Ben het in deze helemaal met Arjo eens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.