Kinderopvang in park achter Kruiskerk

Op de plaats van het gesloopte gebouwtje van het groenbedrijf in het park achter de Kruiskerk (De Ruyschlaan), waar ooit het Openluchttheater was, komt een kinderdagverblijf. Daartoe hebben B en W besloten, tegen de wens van veel bewoners, die het terrein liever aan het park zagen toegevoegd. Ook vrezen sommigen verkeersoverlast als gevolg van de kinderopvang.

Maar er hebben zich ook gegadigden gemeld voor het stichten van een kleinschalige kinderopvang. Een andere suggestie was er een klein ondernemerscentrum te realiseren en een gezondheidscentrum.

De plek niet meer bebouwen, zoals velen wilden, is volgens het college geen reële optie. Het vindt de locatie bij uitstek geschikt voor kleinschalige kinderopvang, die in grote behoefte in de wijk zou voorzien. Wethouder Pols meent dat door de kleinschaligheid van de kinderopvang tegemoet wordt gekomen aan de wens van omwonenden toename van verkeer- en parkeerdruk te vermijden.

Bescheiden bebouwing verlevendigt volgens de gemeente het park en levert een financiële bijdrage aan kwaliteitsverbetering van de schoolgebouwen. Dat laatste gebeurt in het kader van het zogenaamde PIA 1 project. Daarin is verbetering van schoolgebouwen gekoppeld aan locaties waaraan de gemeente door herontwikkeling geld verdient.

 

 

 

Lees ook:Zoveel mogelijk kinderopvang in De Ruyterschool
Lees ook:B&W negeren bezwaren tegen bouw flats
Lees ook:Met stomheid geslagen
Lees ook:GroenLinks wil buurtpark aan Marne
Lees ook:Gemeente helpt zoeken naar locaties kinderopvang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.