Tabak pakt weekendvuil winkelcentra aan

Wethouder Joss Tabak wil een regeling treffen voor vuiloverlast in de weekens bij diverse winkelcentra. Zij heeft dat toegezegd aan VVD-raadslid Walter Vervenne, die er mondelinge vragen over stelde in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Volgens Vervenne zijn de papier- en glasbakken bij de wijkwinkelcentra op zaterdagen bomvol, zodat veel er naast wordt gedeponeerd en het hele weekend blijft liggen.

Veel ervan verwaaid of wordt door jeugd verspreid, waardoor de wijde omgeving vervuilt, constateerde Vervenne. In het verleden werd volgens aan het einde van de dag een zogenoemde ‘veegronde’ gehouden. Hij drong er op aan dat weer te gaan doen. Volgens Linda Roos van Burgerbelangen is er ook aan de Amsterdamseweg sprake van dergelijke vervuiling in het weekend. Tabak zegde toe de zaak te zullen aanpakken.

Lees ook:VVD-vragen over schade fietspaden door worteldruk
Lees ook:Gemeente kapt met bomenkap
Lees ook:Ouder-Amstel krijgt eigen krant
Lees ook:VVD: kappen bomen aan Meander onnodig
Lees ook:Zorgsteunpunt aan Smeenklaan geopend

Eén reactie op “Tabak pakt weekendvuil winkelcentra aan

  1. A. Kok

    Als de winkeliers aan de achterzijde van hun winkel (waar vaak ook mensen wonen) wat vaker een controle zouden houden en (laten)opruimen zou het al een stuk schelen. B.v. aan de achterzijde van de C1000 in Bankras ziet het er vaak ook niet uit. Ze zullen daar w.s. hard werken en hun best doen, maar vaak ziet het er niet uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.