Parkeervergunning veel goedkoper

parkeervergunning2Parkeervergunningen worden goedkoper. Het tarief gaat met ruim 33% omlaag. Van 1 augustus af betalen inwoners voor hun eerste vergunning nog maar € 40 in plaats van € 60. Er bleef namelijk geld over bij het parkeerbeheer. Procentueel dalen de tarieven voor ondernemersvergunningen nog meer. Die worden gehalveerd en gaan van € 480 naar € 240 per jaar. Dat kan vooral doordat er meer bekeuringen werden uitgeschreven dan verwacht, die in totaal € 930.000 opbrachten. De kosten waren in totaal ruim € 1,9 miljoen, terwijl er meer dan € 2,2 miljoen binnen kwam.

Het gemeentelijke beleid is er op gericht dat het parkeren kostendekkend moet zijn. In 2012 werd afgesproken dat een eventueel overschot onder meer wordt gebruikt om de tarieven de verlagen. Wethouder Jeroen Brandes (PvdA) van verkeer en parkeren zegt dat B&W zich daar nu aan houden. “Nu er sprake is van een structureel overschot gebruiken we dat om Amstelveners tegemoet te komen”, zegt hij. “We proberen ook het parkeren voor bezoekers gebruiksvriendelijker te maken, vooral voor oudere inwoners van Amstelveen.” Het overschot bedroeg € 295.000, waarvan de gemeente € 120.000 houdt voor eventuele risico’s met parkeren in de toekomst.  De € 175.000 die overblijft leidt tot de verlaging van de vergunning-tarieven.

Zowel de Parkeerverordening als de Verordening Parkeerbelasting moeten door de gemeenteraad worden aangepast. Gebruik van de bezoekersvergunning, die aan een maximaal aantal uren is gebonden, wordt volgens de gemeente simpeler gemaakt voor ouderen. Zij wil een zogenoemd Interactief Voice Respons (IVR) invoeren, waarbij de gebruiker van de bezoekerspas het bezoek telefonisch kan aan- en afmelden. De gebruiker belt het lokale telefoonnummer, toetst het pasnummer en de pincode in en kan vervolgens middels spraakherkenning of druktoetsen het kenteken en de tijd inspreken alsmede afmelden. De betaling voor de aanmelding via IVR gebeurt automatisch door de afname van het saldo in euro’s die toegevoegd is aan de bezoekerspas.

 

 

 

Lees ook:Parkeervergunning 1 augustus goedkoper
Lees ook:Telefonisch bezoek aanmelden voor parkeren
Lees ook:“Geschrokken’ CDA wil onderzoek Rekenkamer over parkeerkosten
Lees ook:Meevaller gemeente op bijstandsuitkeringen loopt op tot 1,5 miljoen
Lees ook:Nieuw beleid moet parkeerdruk verminderen

3 reacties op “Parkeervergunning veel goedkoper

  1. Ceaucescue

    Fijn, nu kan weer eens mijn Bentley bijna dubbel parkeren bij een invalidenplaats.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jo

    :( Waarom moeten gehandicapten voor een plaatselijke vergunning nog steeds €25,-betalen per jaar betalen en is een dito vergunning voor A’dam (ook voor niet A’dammers) via Cition gratis!

      /   Beantwoorden  / 
  3. lol

    Lol. Heeft het (digitaliserings en orde op zaken stellen)beleid bij parkeren van voormalig wethouder John Levie (BBA) toch effect gehad!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.