Start campagne ‘scholen weer begonnen’

logo_vvn[1]Samen met leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Westwijzer gaf verkeerswethouder Jeroen Brandes dinsdag (19 augustus) het startsein voor de jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. De leerlingen mochten een ballon oplaten. De leerling van wie de ballon de verste bestemming bereikt, wint een fiets.

Na de zomervakantie gaan veel kinderen voor het eerst sinds weer lopend en op de fiets naar school. Dat is even wennen, voor de kinderen én voor alle andere weggebruikers, redeneert de gemeente. Om het belang van een verkeersveilige schoolomgeving onder de aandacht van alle weggebruikers te brengen, voeren de Gemeente Amstelveen, Veilig Verkeer Nederland en de Stadsregio Amsterdam ook dit jaar weer de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’

“Zeker schoolgaande kinderen vormen een kwetsbare groep”, zegt Brandes. “ Daarom doen we weer mee aan deze campagne om de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. “ Op www.vvn.nl staan handige tips over hoe kinderen veilig naar school kunnen fietsen.

Lees ook:Gratis opknapbeurt fietsen
Lees ook:Waarschuwingscampagne start basisscholen
Lees ook:Weer verkeerscampagne bij start scholen
Lees ook:GroenLinks in actie tegen per auto naar school brengen
Lees ook:‘Op vieten en fiets naar school’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.