GroenLinks in actie tegen per auto naar school brengen

Aansluitend bij het op tal van spandoeken, vermelde motto ‘De scholen zijn weer begonnen!’ hield GroenLinks maandagmorgen een actie bij de Willem Alexanderschool in Middenhoven. Met de aanvullende slogan: ‘En wij gaan natuurlijk op de fiets!’. De Amstelveense partijafdeling wil het fietsen stimuleren. Dus ook bij schoolkinderen en hun ouders. “Als meer kinderen op de fiets naar school zouden gaan, zou het rondom de scholen minder druk met auto’s zijn en daardoor veiliger voor alle verkeersdeelnemers, “zegt gemeenteraadslid Albert Maarse. “Ook is fietsen leuk en gezond en zijn kinderen die op de fiets naar school gaan actiever bij het verkeer betrokken, waardoor zij beter worden opgeleid tot zelfstandige verkeersdeelnemers.”Bij de school deelde de fractie stickers uit met de kreet ‘Ik ben een held want ik fiets naar school!’ om de fietsende scholieren in het zonnetje te zetten. Zoals elk jaar voert de gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ Daarmee wordt iedereen eraan herinnerd dat er weer extra veel onervaren verkeersdeelnemers op de weg zijn en iedereen dus extra goed moet opletten om gevaarlijke situaties te voorkomen.

GroenLinks Amstelveen zegt achter het doel van de campagne te staan, maar constateert ook dat een deel van het gevaar ligt bij het gedrang van alle auto’s rondom de scholen. Veel kinderen die in de buurt van een school wonen, worden daar toch met de auto heen gebracht, zegt de fractie. ‘Ook proberen veel ouders met hun auto zo dicht mogelijk bij de deur van de school te komen, zelfs als het daardoor rondom de school onveilig druk en onoverzichtelijk wordt.’ Aldus, die dat met haar eigen actie wil helpen beteugelen

Lees ook:Campagne voor verkeer schoolkinderen
Lees ook:Start campagne ‘scholen weer begonnen’
Lees ook:Weer verkeerscampagne bij start scholen
Lees ook:Verkeersveiligheidscampagne bij start scholen
Lees ook:Waarschuwingscampagne start basisscholen

2 reacties op “GroenLinks in actie tegen per auto naar school brengen

  1. x

    Gewoon de concierge met een hamer een deuk in al die zichzelf ontplooiende moeders hun 2 de auto laten slaan!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Harry

    Het probleem is dat de Politie niet handhaaft als er auto’s verkeerd geparkeerd staan bij de scholen .Tja je kan beter met een lasergun bij de kegel gaan staan dan scoor je veel meer !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.