Jongen (12) dodelijk overreden door vrachtwagen

Op de Keizer Karelweg, ter hoogte van de Graaf Aelbrechtlaan, kwam woensdagmiddag een 12-jarige Amstelveense jongen om het leven. Hij was met zijn fiets onder een vrachtwagen gekomen, die – net als hij – op de Graal Aelbrechtlaan reed, uit de richting van de molen. Toen de chauffeur van vrachtwagen rechtsaf wilde slaan, de Keizer Karelweg op, ontstond de aanrijding met de fietser. Hoewel de vrachtwagen onmiddellijk tot stilstand kwam, viel een ernstig omgeluk niet meer te vermijden.  De politie trof de jongen onder de wagen aan. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar is daar aan zijn verwondingen overleden. Naar de exacte oorzaak van de aanrijding wordt nog gezicht. Wie het ongeluk zag gebeuren en behoefte heeft aan hulp van Slachtofferhulp kan zich daarvoor melden bij wijkteam Amstelveen-Noord van de politie.

 

Lees ook:Vrouw overleden bij aanrijding Keizer Karelweg
Lees ook:Weer ernstig ongeluk op gevaarlijke kruising K.Karelweg
Lees ook:Weer ernstig ongeluk op kruispunt Aelbrechtlaan-KK weg
Lees ook:Botsing tussen bus en fietser
Lees ook:Auto te water, niet door nieuwe rotonde

8 reacties op “Jongen (12) dodelijk overreden door vrachtwagen

  1. arie

    Linksaf?

      /   Beantwoorden  / 
  2. M van Hout

    Hopelijk gaat gemeente wat doen aan de ZEER gevaarlijke situatie op dit kruispunt, we hebben een wethouder verkeer John Levie van BBA Burgerbelangen Amstelveen, nou dit zijn burger belangen hier moet een einde aankomen.
    Ik woon zelf binnen 100 meter van dit kruispunt en zie dagelijks bijna ongelukken in de jaren dat ik hier woon zijn er al vele ongevallen met letsel gebeurd, traumaheli is hier al vele malen geweest ik denk het meeste of bijna van heel Amstelveen, de ongelukken aanrijdingen etc moeten voorhanden zijn bij gemeente/politie.
    Oorspronkelijk is dit een kruispunt uit de jaren 30 en bestemd voor verkeer van 80 jaar geleden,trouwens toen was het nog een rotonde, ik denk dat het ook weer een rotonde moet gaan worden naar de eisen van 2012!! Hetzelfde wat ze ook op het gevaarlijke kruispunt op de van der Hooplaan gaan aanleggen, en nu maar afwachten wat de wethouder van verkeer John Levie gaat doen voor onze burgers en hun belangen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

      Helaas moet er eerst altijd iets ernstigds gebeuren alvorens er maatregelen genomen worden. Zo ook hier in Waardhuizen en Middenhoven op de vele woonerven. Daar is het langzame verkeer min of meer vogelvrij en kan de automobilist naar hartelust een dot gas geven en lekker rondscheuren. De maximumsnelheid op woonerven is weliswaar 15 km per uur, maar volgens de politie kan de werkelijke snelheid op zo’n erf niet door haar worden gemeten vanwege bochten die je er wel eens tegenkomt. Het wachten is dus ook hier op een ongeval, waarna er ongetwijfeld wordt ingegrepen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. cor

    ook zijn er veel onoverzichtelijke plekken op die woonerven bij jou, er is al herh. malen over gebeld maar de gemeente doet niets en dat terwijl ik weet dat er al iemand op die ernstig gewond is geraakt en nog steeds last ervan heeft..ze wachten zeker eerst op een d…

      /   Beantwoorden  / 
  4. M van Hout

    Ja ook woonerven is een groot probleem is het bekend dat je op website Veilig verkeer gevaarlijke situatie kan melden in je buurt. DOEN!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jan Demming

    Dat op de Postbus 51 spotjes op TV met betrekking tot de bebouwde kom alleen aandacht wordt besteed aan snelheidsovertredingen in 30 en 50 kilometerzones bewijst al dat men het bij het Rijk ook niet weet! Een regelrechte blamage.Op mijn vraag begin maart van dit jaar waarom er in die spotjes geen aandacht was, kreeg ik onlangs het volgende antwoord:

    Uw kenmerk is E1544258

    Geachte heer Demming,

    Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u aangeeft u te ergeren aan de spotjes van Postbus 51 betreffende de snelheidslimiet binnen de bebouwde kom. U geeft aan dat er te weinig wordt benadrukt wat de maximumsnelheid is voor een woonerf, aangezien een woonerf onderdeel is van de woonkern. U bent dan ook van mening dat er ook meer aandacht moet worden gegeven aan de snelheidslimiet op een woonerf.

    Wij danken u voor de moeite die u heeft genomen om uw mening en suggestie onder de aandacht te brengen. Wij hebben uw e-mail ter informatie doorgestuurd naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Mocht naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst zijn, dan neemt de betreffende beleidsafdeling contact met u op. Daarnaast kunnen wij u als volgt informeren.

    De campagne richt zich vooral op automobilisten die maximaal 10-15 km te hard rijden binnen de bebouwde kom op 30- en 50km wegen. Daar vindt de meeste interactie plaats tussen automobilisten en kwetsbare verkeersdeelnemers en zijn de gevaren het grootst.
    Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Daphne Jeurgens
    Publieksvoorlichter Postbus 51 Informatiedienst

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.