Auto te water, niet door nieuwe rotonde

John Levie

Dat via de nieuwe rotonde van de Graaf Aelbrechtlaan dinsdagmiddag een auto in het water terecht kwam, heeft niets te maken met die pas aangelegde rotonde. Wethouder Levie van Verkeer (BBA) deelde dat ’s avonds mee aan de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Volgens hem was de (wat oudere) chauffeur onwel geraakt. Hij werd door omstanders uit zijn wagen gehaald. Voor controle is jij vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De auto is door een berger uit het water gehaald.

De rotonde is nu bijna twee weken klaar. Hij werd aangelegd op de kruising van de Keizer Karelweg en de Graaf Aelbrechtlaan, die bekend stond als een van de gevaarlijkste in de stad.

Nog niet zo lang geleden kwam er een jongen om het leven. Er gebeurden vaker dodelijke en andere ernstige ongelukken. Omwonden vond dar er iets moest gebeuren en drongen bij de wethouder vorig jaar aan op maatregelen. Mede door die actie kwam de rotonde er, hoewel die ook paste in het gemeentelijke plan voor een veiliger verkeer, waarin tien miljoen euro wordt gestoken.

 

 

 

Lees ook:Twee kruispunten Keizer Karelweg veiliger
Lees ook:Gemeente extra scherp op verkeersmaatregelen na dodelijk ongeluk
Lees ook:Weer ernstig ongeluk op kruispunt Aelbrechtlaan-KK weg
Lees ook:Rotonde Keizer Karelweg geopend
Lees ook:Gevaarlijkste kruispunt krijgt rotonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.