Fietsster aangereden in Kronenburg

Op een kruising in Kronenburg is dinsdag een 20-jarige fietsster aangereden door een 68-jaruge automobilist. Hij zag de vrouw te laat. De man reed met zijn auto op de Prof. J.H. Bavincklaan en wilde linksaf slaan, bij Uilenstede. De vrouw kwam van rechts, maar werd dus te laat door hem opgemerkt. Zij kwam te vallen en is met rugpijn naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook:Bromfietser en fietsster gewond bij aanrijdingen
Lees ook:Racen leidt tot afnemen rijbewijs
Lees ook:Veroorzaakster aanrijding Westwijk gezocht
Lees ook:Bromfietsers aangereden door automobilisten
Lees ook:Aangereden vrouw (18) buiten levensgevaar

9 reacties op “Fietsster aangereden in Kronenburg

  1. j

    laats zag ik een fietser, die voorang had en van links kwam, bijna te laat.
    1e door de stijl van mijn autoraam en 2e door haar donkerbruine kleding en regenbui…
    fietsers en voetgangers in donkere kledij zijn met slecht weg moeilijk te zien.
    maar vandaag was het zicht toch goed, lijkt me vreselijk om iem. aan te rijden.
    sterkte voor beiden!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vesuvius

    Dat kan gebeuren. Helaas echter zijn er nog veel automobilisten die in bijna alle gevallen voorrang denken te hebben. Ik kan je verklappen dat een aantal van hen niet eens weet dat op fietsers, die op gelijkwaardige wegen van rechts komen, voorrang hebben op AL het andere verkeer, dus zelfs op auto’s.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Het gros van de fietsers meent boven alle (verkeers) wetten te zijn verheven. Scholieren op de fiets rijden met z’n vieren, vijven of zessen naast elkaar. Fietsers met verlichting zijn een uitzondering, van richting aangeven hebben de meesten nog nooit gehoord, wat rode verkeerslichten betekenen weten zij kennelijk niet en zij hebben blijkbaar altijd voorrang op elke andere deelnemer aan het verkeer. Om wat wat te noemen, want de lijst is onuitputtelijk. Maar de politie let meer op een niet brandend dimlicht van een auto dan op alles wat wielrijders aan overtredingen opleveren. En inderdaad, wie met de auto zo’n eikel raakt, krijgt nagenoeg automatisch de schuld.

        /   Beantwoorden  / 
      1. maltje

        Nou Johan, wel wat erg kort door de bocht, wat denk jij van bellende automobilisten met een honkebonk installatie aan boord, of die uitstappen en totaal niet letten op fietsers of rechts afslaan zonder in hun spiegel te kijken. Bij het laatste ben ik in Amsterdam op deze manier 2x aan gereden. Overal heb je flapdrollen.
        -
        Overigens Johan, kan je wel fietsen? Ik heb dit fenomeen nooit waar mogen nemen in ieder geval.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Automobilisten die zich niet aan de regels houden, zijn eveneens te veroordelen. Maar er wordt op fouten in het autoverkeer sterker gelet dan op de door fietsers gemaakte. Ik kan ook fietsen, maar doe het weinig, omdat je in die categorie als niet wetsovertreder teveel opvalt…Als er net zoveel auto’s als fietsers zonder licht, over stoepen, zonder richting aan te geven, naast elkaar en door rood reden (om maar wat te noemen) als fietsers zouden politie en OM steen en been klagen en enorme extra mankracht op verkeer zetten. TV-programma’s over verkeersduivels gaan ook altijd over auto’s, nooit over fietsen. Het is gewoon een categorie waarvan het niet aan de regels houden oogluikend wordt toegelaten.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Vesuvius

            Zie je automobilisten wel eens richting aangeven? Ik praktisch nooit. De regels die ze tijdens hun rijlessen als eerste leren (richting aangeven, niet door rood en niet te hard rijden) worden na het behalen van het begeerde roze papiertje als eerste ook weer afgezworen. Massaal!

              /  
  3. Mark de R.

    Helaas zijn er buiten de asociale automobilsten nog steeds meer dan genoeg fietsers die schijt hebben aan alle regels, slingerend van links naar rechts wel of niet bellen over de stoep enz. treurig maar waar zijn automobilsten bijna altijd de lul als er zo’n mafketel onder je wielen komt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Vesuvius

    Dat is inderdaad een feit. Maar automobilisten moeten wel bedenken dat zij, comfortabel zittend in hun blikken harnas, vele malen sterker zijn dan welke fietser ook.
    Overigens is het bij de door u genoemde gevallen vaak een kwestie van jeugdige overmoed, hoewel ouderen op de fiets er ook wat van kunnen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. maltje

      voorbiggen in de rij met je scootmobiel bijvoorbeeld en dan heel luid hard roepen. Een heleboel ouderen kunnen ook niet goed met zo’n ding overweg.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.