Gemeente onderzoekt dodelijke ongelukken Beneluxbaan

De gemeente stelt een onderzoek in naar de oorzaken van de recente – relatief vele – dodelijke ongelukken op de Beneluxbaan. Op basis van de uitkomsten zullen B en W maatregelen nemen of met aanbevelingen daarvoor komen. Dat is het resultaat van een unaniem door de gemeenteraad gesteunde motie, ingediend door de VVD.

De fractie wees er op dat zich op de Beneluxbaan in korte tijd een groot aantal ongelukken voordeed, waarvan een aantal met dodelijke afloop. “Wij maken ons grote zorgen over de veiligheid op de weg,” zei fractievoorzitter Hans Bulsing.

Het aantal aangiften van misdrijven in de gemeente mag dan dalen, de criminaliteit verminderen, veel inwoners blijken zich nog steeds niet veilig te voelen. Ook op die aspecten van de veiligheid hamerden diverse fracties. De VVD maakt zich vooral zorgen over de jeugd en over het teruglopen van de feitelijke sterkte van het politiekorps Amsterdam Amstelland. “De sterkte waar Amstelveen het mee moet doen, is ontoereikend,” zei Bulsing, die erover klaagde dat de politie vooal ’s nachts niet reageert op inbraken in huizen of auto’s en ’s avonds vaak aangiften van eenvoudige mishandeling niet kan opneme. “Je snelt naar het politiebureau en krijgt te horen: kom later maar terug. Dat kán niet en geeft voeding aan het onveiligheidgevoel van Amstelveners.”

Lees ook:Veel Amstelveners willen scheuren op Beneluxbaan
Lees ook:Drempel in afrit Oranje- Beneluxbaan
Lees ook:PvdA wil ‘groene golf’ op Beneluxbaan
Lees ook:Verkeersdrempels en flitspalen op Beneluxbaan
Lees ook:Burgemeester: ‘Amstelveen is niet eng’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.