Opera Carmen in Cinema Amstelveen

carmen mailplusEr  is weer opera uit The Royal Opera House London te zien in de Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Maandag 12 maart (19.30 uur) en zondag 15 april (11.30 uur) kan men semi-live daar Carmen (Bizet) op het witte doek zien.

The Royal Opera presenteert Georges Bizet’s Carmen, in een productie van de Australische regisseur Barrie Kosky.  Door de combinatie van passie, sensualiteit en geweld, bleek Carmen te schokkend voor het publiek tijdens de première in 1875 en de opera was aanvankelijk een behoorlijke flop. Desondanks werd Carmen, door aria’s als Habanera en Toreador Song één der meest geliefde opera’s, die alleen in The Royal Opera House al meer dan 500 keer werd uitgevoerd.

Het verhaal schetst de moeilijke relatie tussen de naïeve jonge soldaat Don José en het uiterst zelfbewuste zigeunermeisje Carmen, een relatie die o.a. door diepe jaloezie een tragische ontknoping kent. Kosky’s niet bepaald traditionele toneelvoering geeft dit tijdloze verhaal van passie en wraak een fris perspectief. Deze productie put uit de theatrale stijlen en conventies van de opéra comique, operette, revue en vaudeville die Bizet ooit inspireerde bij de totstandkoming van zijn werk. De originele muziek, geschreven door Bizet, die destijds bij de première niet te horen was, is ook weer toegevoegd. Deze muziek is sinds toen zelden tot nooit meer gehoord.

Jakub Hruša dirigeert een internationale cast van zangers, inclusief de Russische mezzo-sopraan Anna Goryachova als Carmen en de Italiaanse tenor Francesco Meli als Don José.

Geschatte tijdsduur: 3 uur en 50 minuten, inclusief een pauze.  Voor aanvang en in de pauze verzorgt The Royal Opera House een introductie en achtergrondinformatie. De interviews worden deels ondertiteld. Cinevillepashouders betalen een toeslag van € 15. De volgende productie van The Royal Opera House, seizoen 2018 is Bernstein Celebration op maandag 9 april om 19.30 uur.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

Lees ook:The Winter’s Tale uit Royal Ballet House in Cinema
Lees ook:Tosca uit Opera House London in Cinema Amstelveen
Lees ook:Ballet ‘Bernstein Celebration’ in Cinema AV
Lees ook:Carmen in Schouwburg
Lees ook:Weer Royal Opera House in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.