The Winter’s Tale uit Royal Ballet House in Cinema

Foto: Johan Persson/www.perssonphotography.com

Foto: Johan Persson/www.perssonphotography.com

The Winter’s Tale (Wheeldon) in de The Royal Ballet House London is te zien in Cinema Amstelveen op maandag 5 maart om 19.30 uur. De productie The Winter’s Tale (gebaseerd op Shakespeare) van Christopher Wheeldon is onderscheiden met de Olivier Award. Het tragische familieverhaal wordt nog eens treffend versterkt door Joby Talbots intense muziek.

Christopher Wheeldon, associate artistiek leider van The Royal Ballet, maakte zijn bewerking van Shakespeares grote romance The Winter’s Tale voor The Royal Ballet in 2014. Net als Alice’s Adventures in Wonderland kreeg The Winter’s Tale bij de première uitbundige lof toegezwaaid; zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.

Jaloezie

Het verhaal draait om het stuk lopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt- en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening. Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter’s Tale een meesterlijk modern verhalend ballet.

Geschatte tijdsduur: 3 uur, inclusief twee pauzes.  Voor aanvang en in de pauze verzorgt The Royal Opera House een introductie en achtergrondinformatie. Deze interviews worden deels ondertiteld. Cinevillepashouders betalen een toeslag van € 15,00.

De volgende productie van The Royal Opera House, seizoen 2018 is Carmen (Bizet)s Tale op maandag 12 maart 19.30 uur en zondag 15 april 11.30 uur.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

Lees ook:Weer Royal Opera House in Amstelveen
Lees ook:Tosca uit Opera House London in Cinema Amstelveen
Lees ook:Ballet ‘Bernstein Celebration’ in Cinema AV
Lees ook:Opera Carmen in Cinema Amstelveen
Lees ook:Ballet The Nutcracker in Cinema Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.