Kerstzang Oude Dorp gaat niet door

Foto RTVA

Foto RTVA

Dit jaar geen Amstelveense volkskerstzang in het Oude Dorp. Dat meldt RTVA. De lokale omroep was de laatste jaren sterk bij het evenement betrokken en zond het integraal uit.

Bescheiden begonnen werd de kerstzang, waar onder neer traditionele kerstliederen werden gezongen door het publiek, maar ook optredens plaats vonden, een massale happening op het Dorpsplein. Volgens RTVA is er te weinig medewerking van horecaondernemers in het Oude Dorp. Daarmee wordt blijkbaar op sponsoren gedoeld. Er waren er maar twee bereid dit jaar mee te werken.

Mogelijk ligt de oorzaak in het steeds groter wordende evenement ‘Jazz in het Dorp’, waarvoor ondernemers ook al in de buidel meten tasten, zeker als zij een podium voor hun rekening willen nemen. “Het festijn kon altijd rekenen op veel belangstelling en was elk jaar weer een feest van saamhorigheid:”, zegt RTVA. “In de beginjaren werden zelfs nog gratis kaarsen uitgedeeld om de sfeer te verhogen. Omdat door de grote toeloop de veiligheid in gedrang kwam, werd dit uiteindelijk afgeschaft. Wel kon het publiek traditiegetrouw rekenen op gratis warme chocomel en glühwein.”

 

Lees ook:Koningsdag Amstelveen live op TV
Lees ook:Evenementen voor amateurs en beroepskunstenaars op komst
Lees ook:Bevrijdingsfeest in Oude Dorp
Lees ook:Conservatorium studenten bij Jazz in het Dorp
Lees ook:Nóg meer horeca in Oude Dorp

Eén reactie op “Kerstzang Oude Dorp gaat niet door

  1. Ome Joop

    Wat jammer. Men kan toch ook weer een traditionele samenzang houden met een koor voor de niet zo melodievasten onder ons en de teksten zullen vast wel ergens op internet te vinden zijn. En er zal heus ook wel een vereniging zijn ( padvinders of zo????) die chocolademelk willen verkopen ten bate van de clubkas. Als je van kaarsen branden houdt ,kun je die altijd nog zelf meenemen.
    Alles bij elkaar hoeft dat toch een drol te kosten. Joehoe, Geertje Visser , waar ben je?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.