Nóg meer horeca in Oude Dorp

Nog meer horeca willen B&W in het Oude Dorp, al is dat dan niet in de Dorpsstraat. Een derde van de bewoners vindt het wel genoeg en ziet de horeca er liever minder worden. B&W denken aan restaurants aan het plein bij de Dorpskerk en in de Stationsstraat (Stationshuis). Overigens is de eigenaar van De Bajes voornemens in dat pand een visrestaurant onderdak te bieden, naast de eigen marketing- en communicatiebureaus.

Behalve een voor Amstelveen en omgeving aantrekkelijk uitgaansgebied, waarvoor aanpassing van het bestemmingsplan nodig is, wil de gemeente ook dat het wonen er prettig blijft. Dat blijkt uit een economische beleidsnota van B&W. Meer dan de helft van de bewoners zou er overigens meer winkels willen hebben, die de laatste jaren juist uit de buurt zijn verdwenen. Twee derde van de bewoners zegt overlast te ondervinden door geparkeerde auto’s en (brom) fietsen en de verkeersintensiteit.

B&W zeggen die wel te willen aanpakken. Uitbreiding van de terrassen kan niet meer in de Dorpsstraat en Stationsstraat, denkt het college, hoewel  horecaondernemers daarom vragen.  Maar zo ongeveer één keer per maand (maximaal tien keer per jaar, maar er zijn natuurlijk ook een paar minder geschikte maanden daarvoor) mag er wat de gemeente betreft een groot evenement plaatsvinden, waarvoor afsluiting van straten nodig is, zoals Jazz in het Dorp of de Kerstsamenzang. En verder zijn kleinschaliger evenementen (zonder benodigde afsluiting) vrijwel aan de lopende band toegestaan Door het streven van B&W er een aantrekkelijk gebied van te maken, waar veel publiek komt, wordt het Oude Dorp uiteraard de tegenhanger van het Stadshart.

Maar het Oude Dorp kenmerkt zich in de visie van B&W door kleinschaligheid. En er is maatwerk nodig om het min of meer iedereen, zowel bewoners als 0ndernemers, naar de zin te maken, staat in de nota.

 

 

 

Lees ook:VVD: verkeersplannen Dorp van tafel, geld naar RKAVIC
Lees ook:Burgemeester bezoekt Oude Dorp
Lees ook:VVD en D66 willen beter parkeren in OD
Lees ook:Dorpsstraat niet afgesloten, meer horeca in OD
Lees ook:Bevrijdingsfeest in Oude Dorp

2 reacties op “Nóg meer horeca in Oude Dorp

  1. Frank Bikker

    Wordt het toch eens echt gezellig in Amstelveen. In het oude bestemmingsplan stond trouwens dat dat ook de bedoeling was.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Leve het Oude Dorp.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.