Alcest en MONO in P60

Logo P60Melancholische, zware rock met Alcest en MONO klinkt zondag 20 november (19:30 uur) in P60. De twee hebben de handen ineen geslagen voor een Europese tour die eind oktober van start gaat.

De synergie tussen de muziek van deze twee artiesten is misschien wel het beste te zien in de schoonheid en gevoeligheid, die meestal wordt geassocieerd met zowel post-rock als shoegaze genres. De beheersing en duidelijk gedeelde vreugde in de epische zware tonen en texturen maken dat ze absoluut bij elkaar thuishoren.

Alcest (FR) heeft vrijwel zelfstandig het genre ‘blackgaze’ gecreëerd en opgebouwd. Black metal en shoegaze-elementen werden voordat Alcest dit deed, nog niet eerder gecombineerd. Dit geluid werd gedurende het album ‘Le Secret’ uit 2005 en ‘Shelter’ uit 2014 verder ontwikkeld en geperfectioneerd. De muziek van Alcest vloeide voort uit het feit dat zanger Neige altijd dromen had over een fantasiewereld. Op 30 september 2016 is het nieuwste album ‘Kodama’ uitgekomen. Dit album staat meer in het teken van hun vroegere blackgaze geluid.

 Orkestarrangementen

MONO (JP) heeft een unieke benadering bij het vermengen van orkestarrangementen, experimentele rock en shoegaze gitaargeluiden. Met negen albums, inclusief een live album met het New York Orkest, zijn ze wereldwijd een gevestigde en gerespecteerde naam geworden. MONO staat bekend om de slepende grootsheid die geassocieerd wordt met instrumentele rock. Het nieuwste album ‘Requiem for Hell’ is uitgekomen op 15 oktober 2016.

 

 

 

Lees ook:Arthur Brown in P60
Lees ook:Royal Thunder in P60
Lees ook:The Gentle Storm in P60
Lees ook:Rockband Pain of Salvation in P60
Lees ook:Bluesband Mississipi Mud Pie in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.