Denise Jannah als Ella Fitzgerald in schouwburg

Ella_JeanvanLingenDenise Jannah is zaterdag 12 maart (20.30 uur) in Schouwburg Amstelveen te bewonderen als ‘Ella! The Queen of Jazz’. Jannah is de eerste Nederlandse zangeres die gecontracteerd werd door Blue Note Jazzlabel. Zij kruipt in deze muziekvoorstelling in de huid van de legendarische Ella Fitzgerald.

Weinigen weten dat achter de glansrijke carrière van Ella Fitzgerald een grimmige jeugd, deels doorgebracht in een tehuis, schuilging. Haar moeder stierf toen ze vijftien was en daarna raakte haar leven in een vrije val. Tot zij op een avond de legendarische ‘AmateurNight’ in het Apollo Theatre in Harlem, New York, won. Vanaf dat moment veranderde haar leven spectaculair en groeide ze uit tot de ‘Queen of Jazz’.

‘Ella!’ wordt geregisseerd door Jörgen Tjon A Fong van theatergezelschap Urban Myth.

Op 23 oktober kwam het nieuwe album ScenefotoElla‘Denise Jannah sings Ella Fitzgerald’ in samenwerking met het Belgische label Hans Kusters Music uit.

Met dit album ging één van haar grote wensen in vervulling: een plaat opnemen met een all-star bezetting, onder wie John Engels, Rob van Kreeveld, Hans Mantel en Ack van Rooijen.

Wie nog vóór vrijdag 11 maart een kaartje voor de voorstelling koopt, maakt kans op een gesigneerde cd van ‘Denise Jannah sings Ella Fitzgerald’. De winnaar wordt online bekend gemaakt.

 

Lees ook:Denise Jannah showt Ella Fitzgerald
Lees ook:Latin jazz met 4 Sure in Noorddamcentrum
Lees ook:Guilty Pleasure Night met Queen Forever in P60
Lees ook:Blues van Denise Marie en band in Alleman
Lees ook:Estrella Acosta met band in Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.