Solocabaret Sabine Beens over samenwonen

image008Met een hilarische en ontroerende cabaretsolo over samenwonen is Sabine Beens terug in het theater. ‘Ça Bien!’ is op 21 maart te zien in Cultuurcentrum Griffioen. Beens is geen Barbie op ‘fuck-me-heels’, maar een brutale, kwetsbare en flamboyante vrouw. Vorig theaterseizoen toerde zij door de Nederlandse theaters met haar eigen, deels autobiografische cabaretsolo Ça Bien!.

Wegens het succes gaat die productie in reprise. Cabaret over alles wat een jonge vrouw meemaakt als ze gaat samenwonen, waarin Sabine meedogenloos harde grappen maakt, afgewisseld met tedere en ontroerende liedjes.

In de show komen confronterende onderwerpen aan de orde als jaloezie, exen, verlangen, vreemdgaan, seks en de grote liefde. Ze schakelt in haar voorstelling moeiteloos tussen harde meedogenloze grappen en tedere liedjes met prachtige, bijna poëtische teksten.

Zij wordt live begeleid door pianist Billy Maluw, bekend van The Voice of Holland, en drummer Anton Leijdekker.

Na de havo voor Muziek en Dans in Rotterdam is Sabine afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Eerder was ze onder andere te zien in de theaterkomedie Schone Schijn en in de musicals Cabaret, De Fabeltjeskrant, HONK! en De Zangeres zonder Naam. Voor de musical HONK! ontving ze een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Sabine werd voor deze rol ook genomineerd voor de Vlaamse Musicalprijzen. In juli 2007 was Sabine in het theater te zien met haar eerste soloprogramma Lieve Kitty. In september 2011 startte zij haar tweede soloprogramma Ça Bien!. Momenteel speelt ze in de komedie Wordt U Al Geholpen?. En vanaf 2 februari 2013 is zij weer in de theaters met haar cabaretsolo Ça Bien!. De regie is in handen van Paul van Ewijk. Muziek: Billy Maluw, tekst: Sabine Beens en Max C. Roijé. www.degraafencornelissen.nl.

 

 

Lees ook:Gevarieerd programma aanstormend talent in Schouwburg
Lees ook:MDA-leerlingen met musical voor volle zalen
Lees ook:Weer aanstormend talent op ‘open podium’ in Schouwburg
Lees ook:´Boheems´sprankelend programma Sara Kroos
Lees ook:Simone Kleinsma weer in Schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.