Vierde keer French Connection in P60

Om opkomende Franse artiesten een plek in Nederland te geven, wordt 13 oktober de vierde editie van ‘French Connection’ gehouden in P60. Het evenement wordt georganiseerd door het poppodium, G Line Production & Le Kalif.  Dit jaar staat de programmering in het teken van elektronische muziek, met Seal Of Quality, Christine, La Fine Equipe, Niveau Zero, The Unik en Tambour Battan. Er is samenwerking met het label Chateu Bruyant. French Connection is een showcase waar de beste opkomende artiesten uit Frankrijk op een Nederlands podium worden gepresenteerd. Het programma is altijd een reflectie van de hedendaagse Franse muziek scene. De voorgaande edities brachten acts als Le Peuple de L’Herbe, Matmatah, High Tone en Bad Joke naar Nederland. Nu is het de beurt aan de meest opzienbarende opkomende artiesten binnen het elektronische genre.Het spits wordt afgebeten door Seal of Quality, ‘one man band’ en geesteskind van de jonge, enigmatische artiest Nicolas Cueille. Voor zijn lo-fi composities maakt de jonge producer gebruik van 8 bit spelcomputer geluiden, gitaar, vocoder en synths.

Aeon Seven en Kunst Throw zijn meesters van de draaitafels. Samen vormen ze het elektroduo Christine. De hiphopinvloeden, in het bijzonder het scratch geweld van de twee turntablisten, maakt de muziek van Christine origineel en bombastisch.  De heren maakten remixes voor Amon Tobin en Atari Teenage Riot, deelden het podium met Justice en maken deze zomer hun opwachting op het Montreux Jazz Festival. Vervolgens is La Fine Équipe aan de beurt. Het collectief uit Marseille bestaat uit producers en geluidstechnici, die zich zo langzamerhand mogen scharen tussen de gevestigde orde van de Franse elektro scene. Hiphop-, soul- en reggae-invloeden zijn te horen in de instrumentale dance van het kwartet.

Na deze drie optredens wordt de afterparty verzorgd door Chateau Bruyant, hét Franse elektronische platenlabel van dit moment. De paradepaardjes uit de stal: Niveau Zero, The Unik en Tambour Battant. Progressieve elektronica, variërend van electro tot dubstep. Kaarten zijn te koop via de P60 website (p60.nl) en alle Primera winkels.

Lees ook:Blues in P60
Lees ook:Bart van Loo: voorstelling over chansons
Lees ook:Arthur Brown in P60
Lees ook:Benefiet concert in P60
Lees ook:Take No Prisoners in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.