Hotel in Stadshart

Jan-Willem Groot

Jan-Willem Groot

Er komt een hotel in het Stadshart. Nadat wethouder Jan-Willem Groot (CDA) dat eerder al aan het Amstelveens Nieuwsblad had toevertrouwd, komt de gemeente nu ook voor de andere media met het oude nieuws dat hij ruim een week geleden zijn handetekening heeft gezet onder een koopcontract voor de grond en het nog bestaande vastgoed.

Eerder was daar het Eneco kantoir gevestigd en in het verleden het Amstelveense Gasbedrijf.  Die gaan naar Zhonghongjian Holland BV. De nieuwe eigenaar, die ook het suvvesrijke Japanse restaurant Kokusai in het Stadshart heeft,  wil een viersterren hotel met maximaal 140 kamers, 93 appartementen en een ondergrondse parkeergarage bouwen. Overigens bestonden er al eerder plannen voor een hotel in het Stadshart.

Volgens Groot vormt een hotel een goede aanvulling is op de voorzieningen in het centrum, is die goed voor de werkgelegenheid en past de nieuwe bebouwing goed tussen de omliggende bedrijven. Het project is een gevolg van de vele buitenlandse reizen die de wethouders maken, zeftr de gemeente. Daar kwam ook Kokusai uir voort. In juni 2012 stelde de gemeenteraad een programma van eisen vast, met ruimtelijke randvoorwaarden die bij uitwerking van het eerder vaastgestelde bestemmingsplan gelden.

De bouw start in het tweede kwartaal 2015. Op 6 maart 2014 wordt voor de omwonenden en de omliggende bedrijven een informatieavond gehouden, waar architecten het Voorlopig Ontwerp toelichten. De gemeente geeft er informatie over de planologische procedure.

 

Lees ook:Stadshart een beetje fleuriger
Lees ook:St. Josephschool in Nes wordt woonhuis
Lees ook:Bouw hotel in Stadshart gaat beginnen
Lees ook:Nog een McDonalds in Amstelveen
Lees ook:Jan-Willem Groot verlaat gemeentereaad

Eén reactie op “Hotel in Stadshart

  1. frank bikker

    Kan een beetje creative architect niet een gedeelte van het oude KPMG gebouw ombouwen tot zo’n prachthotel? Het gebouw is in ieder geval mooi van uiterlijk en het straalt ook grandeur uit. Iets waar de gemeente nogal gek op is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.