Nog een McDonalds in Amstelveen

images[2]Er komt een vestiging van McDonalds bij in Amstelveen. Burgemeester en wethouders zijn bereid daarvoor vergunning te verlenen. De eigenaar van een stuk grond op het toekomstige bedrijventerrein Amstelveen-Zuid aan de Zijdelweg heeft die aangevraagd. Het fastfood restaurant past volgens het college zowel in de gemeentelijke visie op het terrein als in het Plabeka-beleid (Platform Bedrijven en Kantoren). Dat is een samenwerkingsverband van regionale en lokale overheden in de Metropoolregio Amsterdam, voor regionale afstemming over de kwantiteit en kwaliteit van bedrijventerreinen. Voor de vestiging is bestemmingswijziging nodig. Daarvoor moet de eigenaar voldoen aan enkele voorwaarden. De McDonalds komt bij de op- en afrit van de nieuwe N201, wat goed lijkt voor de bereikbaarheid.

De wethouders Groot en Levie (Economische Zaken  en Ruimtelijke Ordening) Jan-Willem Groot (CDA) zijn blij met  het plan. Zij denken dat een McDonald’s een belangrijke bijdrage kan leveren aan het stimuleren van de bedrijvigheid langs de N201. “Voor bedrijventerrein De Loeten willen we particuliere initiatieven zoveel mogelijk ondersteunen,” zegt Groot. “Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid wordt gereserveerd voor toekomstige bedrijfsontwikkelingen. Een horecabedrijf past niet op De Loeten, wegens de vele verkeersbewegingen die een fastfood restaurant mee brengt. Amstelveen-Zuid ligt er ideaal voor, vlak bij Amstelveen en Uithoorn en N201.”

 

 

Lees ook:Elektrische bussen onder dak in Amstelveen
Lees ook:McDonalds Zijdelweg mag tot 02.00 uur open
Lees ook:Verkeersgevaar door nieuwe McDonalds
Lees ook:CDA en OCA: McDonalds Zijdelweg om 21.00 uur dicht
Lees ook:Cosmetische opknapbeurt bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.