BBA wil nu meer parkeermeters in Stadshart

Linda Roos

Linda Roos

Als daar voldoende geld voor vrij kan worden gemaakt, wil Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maximaal acht extra parkeermeters in het Stadshart laten plaatsen. De gemeenteraadsfractie zegt daarmee tegemoet te willen komen aan bezwaren van bewoners, die vinden dat het nu geplande aantal – zeventien – voor een te grote loopafstand zorgt. Het voorstel meer meters te plaatsen kwam overigens eerder van D66. In het nieuwe, door de bewoners fel bestreden, parkeersysteem, moeten bezoekers van bewoners met een speciaal pasje naar de betaalautomaten om – maar dan weer met hun eigen bankpas – voor parkeren te betalen. Vooral voor ouderen en moeilijk ter been zijnde mensen ontstaan door het geringe aantal geplande betaalautomaten te lange loopafstanden.

De pasjes vervangen de nu bestaande, gemakkelijke kartonnen bezoekerspas, die alleen achter de voorruit hoeft te worden gelegd. BBA gaat overigens niet in op het voorstel van GroenLinks parkeren voor bezoekers ook mogelijk te maken via internet. De bewoners zouden hun bezoek dan zelf kunnen aanmelden.Insprekers namens de bewoners constateerden bij de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN) dat de afstand van parkeerautomaat tot woonhuis vaak meer dan de door de gemeente aangegeven 125 meter is. “Dat is waarschijnlijk het geval voor maar vijf procent van de bewoners, maar wij willen die toch tegemoet komen”, zegt BBA-fractievoorzitter Linda Roos. “Maar het moet wel betaalbaar blijven.”

BBA is de partij van de zwaar onder vuur liggende wethouder Levie, die verantwoordelijk is voor de invoering van het nieuwe digitale parkeersysteem. Het parkeerbeheer wordt volgens hem nu eindelijk kostendekkend. BBA deelt die mening uiteraard. Terwijl bewoners het nieuwe systeem uiterst omslachtig vinden, houdt BBA vol dat het gebruikersvriendelijk is en ‘meer rekening houdt met de sociale aspecten in de wijk’. De bewoners zijn het ook met dat laatste niet eens. “Ondanks vele bijeenkomsten en het instellen van een werkgroep ‘bezoekersparkeren’ kwam men niet tot een eensluidende oplossing”, constateert Roos. Zij zegt met het plaatsen van meer meters het systeem nog gebruiksvriendelijker te willen maken.

Lees ook:CDA tegen betaald parkeren in en om Stadshart
Lees ook:Enquête bezoekers parkeren Stadshart gestart
Lees ook:Gemeente poogt Stadshart gerust te stellen over koopzondag
Lees ook:Stadshart houdt enquete over bezoekers parkeren
Lees ook:Mogelijk raadsmeerderheid voor bezoekparkeren internet

2 reacties op “BBA wil nu meer parkeermeters in Stadshart

  1. Pakeervergunningen Amstelveen

    Leuke geste voor die 5% die mevrouw Roos hiermee toch tegemoet wil komen. Misschien is het handiger om die 90% respondenten van de enquête tegemoet te komen. Dáár liggen de burgerbelangen van Amstelveen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bewoner Stadshart

    Ja, die mwvrouw Roos weet waar ze over spreekt, en komt inderdaad op voor de Belangen van de bewoners, zoals de naam van haar politieke partij al aangeeft. Het is onbegrijpelijk dat participatie van bewoners, zeer belangrijk in de ogen van menig poitieke paertij én onze burgemeester, door deze mensen totaal niet begrepen wordt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.