Mogelijk raadsmeerderheid voor bezoekparkeren internet

Sander Mager

Sander Mager

GroenLinks is het met de bewoners van het Stadshart eens dat bewoners voor hun bezoeker het parkeren via internet moeten kunnen regelen. Wethouder Levie heeft tot nu geweigerd die optie aan het nieuwe digitale parkeersysteem toe te voegen. Er is eindeloos over gepraat met een werkgroep van de bewoners, die ontevreden is over de resultaten van dat overleg. Woensdag praat de gemeenteraad over de door B&W voorgestelde aanpassingen van het parkeren voor bezoekers van bewoners, waarover veel deining in het Stadshart is ontstaan. Vooral omdat het volgens de bewoners vreselijk omslachtig is geworden en hun bezoekers in het vervolg – anders dan tot nu toe via eerst bij de bewoners op te halen pasjes moeten gaan betalen (ook weer met een eigen betaalpasje of chipknip). GroenLinks wil het allemaal ook via internet geregeld kan worden en komt woensdag met een amendement.  VVD, D66, CDA, Burgerbelangen (BBA) en ChristenUnie gaat dat waarschijnlijk steunen. Daarmee zou het voorstel van GroenLinks een ruime raadsmeerderheid hebben.

De fractie zegt met teleurstelling te hebben geconstateerd vast dat de emoties rondom het bezoekersparkeren heel hoog opliepen en gemeente en bewoners tegenover elkaar staan. “Door die hoog opgelopen emoties, luisteren ze ook niet meer naar elkaar”, zegt fractievoorzitter Sander Mager. “Doodzonde, want zo worden ook goede suggesties over en weer genegeerd.”  

Er zijn volgens hem veel ideeën uitgewisseld. “Op zich zijn alle ingrediënten aanwezig om een goede keuze te maken. Als we het, zoals veel bewoners wensen, ook mogelijk maken per internet bezoekers te registeren, wordt het systeem een stuk gebruikersvriendelijker.”

GroenLinks verwacht dat het voor veel bewoners wel wennen zal zijn bezoekers per internet of smartphone te registeren, maar dat uiteindelijk veel mensen daarvoor zullen kiezen, in plaats van voor het omslachtige pasjessysteem. Mager: “Je kunt je zelfs afvragen of de investeringen voor het pasjessysteem wel in verhouding staan tot het aantal mensen dat daar gebruik van zal maken. Wij gaan de wethouder vragen of het nieuwe systeem gefaseerd is in te voeren. Dan kan op basis van een evaluatie van een half jaar blijken of het systeem nog moet zijn.”

 

Lees ook:Stadshart houdt enquete over bezoekers parkeren
Lees ook:B&W drukken omstreden parkeersysteem Stadshart door
Lees ook:BBA wil nu meer parkeermeters in Stadshart
Lees ook:‘Parkeerenquête nodig – raad en wethouder luisteren niet’
Lees ook:Niet één maar twee pasjes

Eén reactie op “Mogelijk raadsmeerderheid voor bezoekparkeren internet

  1. Trein

    Een simpele app als die van yellowbrick moet toch gewoon te regelen zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.